Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-ropogós csirkeszárnyak

Fűszeres-ropogós csirkeszárnyak
Fűszeres-ropogós csirkeszárnyak
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű csirkeszárny recept. Az eredeti ötlet szerint a megmosott szárnyakat rácsra helyezve egy éjszakán át a hűtőben kell tartani, hogy a levegő kiszárítsa őket. Úgy még ropogósabbak lesznek, de nekem most gyorsan volt rájuk szükségem, úgyhogy ezt kihagytam. Így is szuperek lettek! Az eredeti receptet africanbites blogján találtam.

hozzávalók / 4 adag

A csirkeszárnyakhoz

A mártogatóshoz

ajánlat

Bármilyen mártogatóssal kínálhatjuk, ezt csak úgy összedobtam mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

A csirkeszárnyakhoz

  1. A fűszereket összekeverjük, és egy mélyebb tálba öntjük. Ráreszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzáadunk egy fél deci olívaolajat. A szárnyakat megmossuk, megtöröljük, és a két kézre fogva megtekerjük. Így látjuk, hogy a csontok hol illeszkednek, ott átvágjuk egy jó nagy késsel, hogy legyen egy szárnyvégünk és egy tövünk. Beletesszük a szárnyakat, és jól bedörzsöljük őket mindenhol.
  2. Előmelegítsük a sütőt 200 fokra, légkeverésesen.
  3. Egy nagy tepsibe sütőrácsot helyezünk, rátesszük a szárnyakat.
  4. Sütőbe tesszük, és 20 perci sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalt is sütjük 20 percig.
  5. A joghurtos mártogatóssal kínáljuk.

A mártogatóshoz

  1. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és a fűszereket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 76
össznézettség: 150 833
elküldve: 6
receptkönyvben: 525
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkeszárnyak joghurtos mártogatóssal, sütőben sült csirkeszárnyak, fűszeres csirkeszárnyak

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knekató
knekató Sat, 2017-11-11 14:06

Tegnap én is elkészítettem. Én úgy csináltam, hogy a fűszereket egy aprítóba raktam (hagymát, fokhagymát is) és egynemű masszává aprítottam. Ebbe belekevertem a szárnyakat, és állt egy éjszaka. Másnap sütöttem. Isteni finom volt, és egyszerű!

471
csirkeszárny 1 kg
kakukkfű 3 szál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
cayenne bors 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
joghurt 1.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
snidling 1 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 1 késhegynyi