Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sárga rizs

Fűszeres sárga rizs
Fűszeres sárga rizs
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az indiai ételek mellé nagyon illő köret. Családom igen szereti.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst fél órára vízbe áztatjuk, majd folyó víz alatt átmossuk, míg tiszta nem lesz az öblítővíz.
  2. 5 dkg vajon a vöröshagymát megdinszteljünk, hozzáadjuk a fűszereket, reszelt gyömbérrel, fokhagymával kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a rizst, 1 perc alatt átsütjük, és felöntjük 6 dl vízzel, fedő nélkül megfőzzük.
  3. Ha elkészült, a másik 5 dkg vajat belekeverjük és langyos sütőben még 10-15 percig szárítjuk.
  4. Tetejére korianderlevelet szórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 60°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 34 150
elküldve: 3
receptkönyvben: 249
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kurkumás rizsköret, indiai rizs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-01-08 16:17

Ez a rízs nagy kedvencem.Örülök,hogy megosztottad másokkal is.
A kurkumát sok mindenbe használom. Kelt tésztákhoz, krémekhez,húslevesbe..stb.
Szolid szinezőanyag,és serkenti az emésztést. szép napot.Olgis.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-01-08 16:22

Igen, de vigyázni kell a mennyiségére. Kelttésztához még nem használtanm, de kipróbálom. Értsem úgy, hogy kenyérbe is tehetem? Köszönöm a hozzászólást. Ödv: Évi néni

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-01-08 17:05

Üdvözletem!
Igen a kenyérbe is ,de kevés kell belőle. Én ezt még nem próbáltam, de fűszeres kenyereknél el tudom képzelni.
Még a gyúrt tésztába is lehet tenni csak előtte el kell keverni kevés folyadékban,pl. víz, vagy a tojással együtt felverni.
Kelt tésztánál a tejes élesztőben, vagy a tojással együtt elkeverem.Olgis.

tenger
tenger / tenger Sat, 2011-12-31 14:33

Kedves Éva!

Nagyon ízlésem szerintiek az ételeid. Legszívesebben valamennyit elkészíteném. :-)

Üdv,
T.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2011-12-31 16:22

Kedves Tenger!

Igazán hálás szívvel köszönöm. Nagyon megtisztelsz a véleményeddel. Rajta, próbáld ki, főzd meg, hiszen azért írom őket. Boldog , sikerekben és főzésben-sütésben gazdag Üj Esztendőt kívánok! Üdv: Évi néni

306
basmati rizs 30 dkg
vaj 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 ek
kurkuma 1 tk
római kömény 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
bors 1 kk
1 tk
víz 6 dl