Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sárgabarack dzsem

Fűszeres sárgabarack dzsem
Fűszeres sárgabarack dzsem
110 perc / előkészület: 60 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lekvárt, dzsemet főzni is ezerképpen lehet. Nálam a lényeg a hibátlan alapanyag, a tisztaság, a kevés cukor, az enyhe tartósítás és a rövid főzési idő. Az idén ez már a sokadik dzsem, a többit (a cseresznye, az eper, a meggy és a málna leírását) a blogomon találod. Ott írok részletesen arról is, mit miért, és hogyan csinálok.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket kimossuk, forró vízben "csírátlanítjuk", majd szájukkal lefelé papírtörlőre állítjuk.
  2. A barackot alaposan megmossuk, kivesszük a magokat.
  3. Főzőedénybe tesszük, hozzáadunk 2 dl vizet, majd pároljuk.
  4. A puha gyümölcsöt botturmix segítségével kissé összezúzzuk.
  5. Hozzáadjuk, belekeverjük a fűszereket, a teatojásba rakott darabosat, a kikapart vaníliaszemeket és a héjat is a gyömbérrel együtt.
  6. Fedő alatt, alacsony hőfokon kissé összepároljuk.
  7. Belekevrejük a cukrot, majd teljes oldódása után a pektin tartalmú befőző port. Alaposan felforraljuk.
  8. Kihorgásszuk a teatojást és a vanília héját a főzetből.
  9. Üvegekbe töltjük a dzsemet, színültig rakjuk, lezárjuk, néhány percre fejre állítjuk, majd dunsztban egy-két napot hűtjük.
  10. Ebből a mennyiségből 8-10 darab 3,3 dl-es üveget kapunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 385
elküldve: 2
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nora.szuzz

Mióta szakács: 2011.04.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliás-gyömbéres baracklekvár, vaníliás sárgabarack dzsem gyömbérrel és szegfűszeggel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

demene
demene Fri, 2014-07-18 12:06

Én nem szoktam vizet tölteni a dzsemhez, bár nem is fűszeresen tettem el, de még szeretnék ilyet is. Kellene bele víz is?

nagyzenemarika
nagyzenemarika Tue, 2014-07-22 12:57

Én már főztem az idén sárgabarack lekvárt. Nagyon fincsi lett. Cukron kívül csak dzsemfixet raktam bele. Jó sűrű és husos. Finom!!!!
NagyMarika

Laliyah
Laliyah Tue, 2014-07-01 17:22

Amióta megtaláltam, csinálok pár üveggel belőle. Köszönet a recijért! :)

299
sárgabarack 2.5 kg
cukor 60 dkg
dzsemfix 2 csomag
vanília 1 db
gyömbér 1 tk
szegfűszeg 5 db
víz 2 dl