Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres serpenyős darált hús

Fűszeres serpenyős darált hús
Fűszeres serpenyős darált hús
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Réges-régen kaptam a receptet egy ismerősömtől.

Ha már semmi ötletem nincs, hogy ma éppen mit főzzek, ennek mindig sikere van, szereti a család. Az sem megvetendő szempont, hogy a hozzávalók mindig kéznél vannak.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát, a zsírján megdinszteljük az egyik apróra vágott hagymát. Rádobjuk a burgonyát, és fedő alatt, időnként kevergetve megpároljuk-megsütjük.
  2. A másik hagymát kis olívaolajon megdinszteljük, rádobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, fedő alatt megpároljuk. Aki nem szereti a kakukkfüvet, nyugodtan helyettesítheti mással, pl. majorannával.
  3. A darált húst, felkockázott uborkát, tejszínt, mustárt, apróra vágott petrezselymet összekeverjük. A fenti keveréket óvatosan összeforgatjuk a burgonyával.
  4. Sütőtálba öntjük, rákenjük a tejfölt. Előmelegített sütőben megsütjük, a végén ráreszeljük a sajtot, ezt már csak kicsit rápirítjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x18x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 606
elküldve: 3
receptkönyvben: 115
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált pulykahús krumplival, tepsis darált hús krumplival, tejszínes tepsis hús krumplival

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Mon, 2014-09-22 21:01

Nem tartottam magamat a megadott arányokhoz,de még a hozzávalókat is itt-ott variáltam.Kb.1 kiló krumplihoz 1 kg disznóhúst adtam,és mivel tejszínt sem találtam a hűtőben,tejfölt kevertem a krumplihoz.Az eredmény fergetegesen finomra sikeredett.

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2014-09-22 22:07

Kedves Mónika,
remek, hogy variáltad, örülök, hogy sikere volt, nálunk is az egyik családi kedvenc. A receptek amúgy is csak kiindulásra jók, a család szája-íze és a hűtő tartalma szabja meg a végeredményt.
Szép estét
Pogácsa

Nimród
Nimród Wed, 2014-05-07 13:17

Szia Kriszta!
Elkészítettem, és egész jól sikerült.Még a szüleim is kaptak belőle, és nekik is ízlett :-)
Köszönjük a receptet!
Andi

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Wed, 2014-05-07 13:38

Szia Andi, nagyon örülök, hogy sikered volt vele. Jó vendégvárónak is, előre el lehet készíteni, csak be kell a végén dugni a sütőbe.
Szép napot
Kriszta

Nimród
Nimród Wed, 2014-02-26 13:18

Szia!
Két kérdésem lenne, hogy a dijoni mustárt helyettesíthetem sima mustárral?Tudom, hogy nem ugyanolyan az íze, de mennyire lesz más így az elkészített étel?
A másik, hogy a kolozsvárit helyettesíthetem -e bacon kockával?
Köszönöm
Andi

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Wed, 2014-02-26 13:22

Szia Andi,
persze, hogy lehet helyettesíteni mindkét dolgot. Én most az eredeti receptet írtam le. Nálam sem mindig van itthon dijoni, de normál mustár mindig, bacon kocka meg ugyanolyan jó. Néha, ha egyik sincs, sima szalonnát is rakok helyette bele. Bátran cserélgesd a hozzávalókat.
Majd írd meg, hogy ízlett.
Szép napot
Pogácsa

910
burgonya 75 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
kolozsvári szalonna 5 dkg
csemegeuborka 2 közepes db
darált pulykahús 25 dkg
növényi tejszín 2 dl
dijoni mustár 1 teáskanál
tejföl 2 dl
petrezselyem 1 csokor
trappista sajt 20 dkg
kakukkfű 1 teáskanál