Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sertéskaraj zöldséges-balzsamecetes salátával

Fűszeres sertéskaraj zöldséges-balzsamecetes salátával
Fűszeres sertéskaraj zöldséges-balzsamecetes salátával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon rég találtam ezt a receptet a receptváros.hu oldalon. Valamelyik nap eldöntöttem, hogy elkészítem. Hát, ezt a sertés receptet mindenkinek meg kell kóstolnia! Ezek a finom fűszerek istenien kihozzák a karaj igazi zamatos ízét! Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy rendkívül kevés idő alatt elkészül ez az ínycsiklandó fogás!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A salátához

ajánlat

Ami a tálalást illeti, a húst párosíthatjuk saláta helyett citromos borssal fűszerezett párolt rizzsel is. Természetesen egy kedvező évjáratú, finom bor is hozzásegít az ízek lekerekítéséhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát szedjük leveleire, mossuk meg. Egy konyhatörlő segítségével itassuk le róla a vizet, majd tépkedjük falatnyi darabokra. A koktélparadicsomot tetszés szerint vágjuk félbe vagy negyedekbe. Az uborkát és a paprikát is vágjuk falatnyi darabokra. Keverjük össze egy tálban a salátát a zöldségekkel.
  2. A hússzeleteket gyengéden klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg. A fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a zsályát és a kakukkfüvet keverjük össze egy kis edényben. Az így nyert fűszerkeverékkel alaposan dörzsöljük be a hússzeletek mindkét oldalát. Ne spóroljunk a fűszerkeverékkel, minden darabját osszuk szét a hússzeleteken!
  3. Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd süssük pirosra a hússzeleteket.
  4. Tálaláskor a zöldséges salátát ízesítsük tetszés szerint sóval, borssal, balzsamecettel.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 24 250
elküldve: 3
receptkönyvben: 181
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéskaraj, fűszeres karaj zöldsalátával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Mon, 2016-01-11 21:49

Nagyon szeretem a zsályát, és megtetszett a recept egyszerűségében rejlő nagyszerűsége is. A héten mindenképp kipróbálom!

MézesMadzag
MézesMadzag Mon, 2014-03-17 23:41

Nos, bár nálam hiánycikk a kloffoló és a zsálya, de nagyon finom lett :) Zsálya helyett oregánó került bele és fokhagymát is két gerezdet préseltem (nem volt porom), de akár többet is elbírt volna. Isteni lett, köszi a receptet :)

339
sertés rövidkaraj 60 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagymapor 1 teáskanál
zsálya 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
balzsamecet 2 teáskanál
kápia paprika 2 közepes db
kígyóuborka 10 dkg
koktélparadicsom 16 db
római saláta 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint