Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sült csirkemáj

Fűszeres sült csirkemáj
Fűszeres sült csirkemáj
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekem imádja a csirkemájat. Ahogy ő nevezi, ez az ő "egyik" nemzeti eledele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen körettel, savanyúsággal hidegen és melegen, akár kenyérrel egyaránt nagyon finom.
Ha megsütés után nem fogy el, össze szoktam darabolni, ráteszem kenyérre, meghintem reszelt sajttal. Megy a szendvicssütőbe, és máris csirkemájas melegszenyó lesz belőle.
Tyúkzsírban sütve az igazi, akkor jön ki legjobban az  íze. Olajban is meg lehet sütni, de akkor nem jön ki az igazi zamata.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A tyúkzsírt serpenyőbe tesszük, és ha felmelegedett, rátesszük a májat.
  4. Megforgatjuk, és fehéredésig óvatosan forgatjuk.
  5. Megszórjuk majorannával, meghintjük őrölt borssal.
  6. Rátesszük a fokhagymát.
  7. Kevergetve addig sütjük, amíg át nem sül, és kicsit színt kap.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

majorannás-fokhagymás máj zsírban sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

374
csirkemáj 1 kg
bors 1 tk
majoranna 1 ek
fokhagyma 5 gerezd
libazsír 2 ek