Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sült édesburgonya joghurtöntettel

Fűszeres sült édesburgonya joghurtöntettel
Fűszeres sült édesburgonya joghurtöntettel
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesburgonyával készítettem már tárkonyos ragulevest, ettem már gombával töltött édesburgonya hajókat, most azonban egy újfajta variációt szerettem volna kipróbálni, ami villámgyorsan elkészíthető.
Ebben az ételben a batáta édeskés íze kiemeli az egyik kedvenc fűszer kombinációm, a fokhagyma, illetve a kakukkfű ízét, és jól passzol a joghurtöntet enyhén savanykás ízéhez is. Nem egy faksznis étel, nem tartalmaz bonyolult összetevőket, és nem is kell hozzá túl nagy ügyesség, mégis rettenetesen finom! Mozizáshoz, nassoláshoz, előételnek vagy könnyű vacsinak ideális, és ami elengedhetetlen, teljesen állatbarát, vegán étel.

hozzávalók / 1 adag

fűszeres sült édesburgonya

joghurtöntet

ajánlat

A forró édesburgonyára vagy a joghurtöntetbe reszelhetünk növényi füstölt sajtot is. Nagyon jól passzol a kakukkfüves ételekhez!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg az édesburgonyát és vágjuk fel fél centi vastagságú darabokra.
  2. Egy edényben keverjük össze sóval, borssal, olívaolajjal, fokhagyma granulátummal és kakukkfűvel.
  3. Egy nagy tepsiben sütőpapíron vagy szilikon sütőlapon süssük 20 percig 180 °C-on.
  4. Amíg sül a batáta, készítsük el a joghurtöntetet. Keverjünk a joghurthoz sót, borsot, sörélesztőpelyhet, citromlét ízlés szerint. Egy kis petrezselymet is morzsolhatunk hozzá.
  5. Vegyük ki a burgonyát a sütőből, tálaljuk a joghurtöntettel, zöld salátalevelekkel, paradicsommal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x35x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 643
elküldve: 2
receptkönyvben: 156
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

doriri

Mióta szakács: 2014.09.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült édesburgonya joghurtos mártogatóssal, sült édesburgonya, édesburgonyasült, sütőben sült édesburgonya joghurtöntettel, édesburgonya chips

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

291
édesburgonya 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
fokhagymapor 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
szójajoghurt 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
élesztőpehely 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
petrezselyem 0 ízlés szerint