Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sültpaprika-saláta

Fűszeres sültpaprika-saláta
Fűszeres sültpaprika-saláta
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyetlen macera a paprikák hámozása, de ettől eltekintve egy roppant egyszerű és legalább annyira finom saláta, ami másnap, hidegen a legjobb, amikor összeértek az ízek. Az ottoman (ami egy török fűszerkeverék) elhagyható belőle, vagy opcionálisan nyugodtan másra cserélhető. Nem muszáj ragaszkodni a kápia paprikához - bár kétségtelenül az édeskés íze miatt ebből a legfinomabb -, csinálhatjuk vegyesen is vagy csak simán tv paprikából, esetleg kevés csípőset is dobhatunk bele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe (ha van, akkor grillfunkción). Addig sütjük, amíg feketedni nem kezd és félidőben érdemes megfordítani őket. Oldalanként 8-10 perc elég nekik. Nem kell megijedni, ha tényleg feketére sült, ez majd eltűnik róla.
  2. A paprikákat még forrón szedjük egy edénybe, majd rögtön fóliázzuk le (így a gőztől jobban elválik a héj és a paprika húsa). Kb. negyed óra után, amikor már nem olyan forró a paprika, húzzuk le a héját, csumázzuk ki, és kaparjuk ki a magokat, majd aprítsuk fel két centis csíkokra, és tegyük félre.
  3. Az olajat hevítsük fel, majd dobjuk bele a megtisztított és felszeletelt fokhagymát. Pirítsuk egy-két percig, majd adjuk hozzá az összevágott paprikát. Sózzuk és fűszerezzük, majd öntsük hozzá az ecetet. Egyszer forgassuk át, és már el is zárhatjuk alatta a lángot.
  4. Ha kihűlt, tegyük jól záródó dobozba, és rakjuk be a hűtőbe 3-4 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk összeérni az ízeket.
  5. Ehetjük köretként vagy "savanyúságnak" is.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 306
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paprikasali, saláta kápia paprikából

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

279
kápia paprika 2 kg
fokhagyma 8 gerezd
olívaolaj 1.5 dl
0 ízlés szerint
ottoman 1 evőkanál
fehér balzsamecet 2 ek