Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres szárnyas sült

Fűszeres szárnyas sült
Fűszeres szárnyas sült
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt nagyon régen, egy kísérletező kedvemben lévő napon találtam ki... Nagyon finom lett... Így kedvencünkké is vált... Sűrű, fűszeres szaftja is lesz, azt nem szabad kiönteni... Rengeteg módon felhasználható... A hús bőre ropogós, belül ízes, omlós...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezeket a ropogós szárnyakat fogyaszthatjuk friss kenyérrel is, hozzá zöldségféléket, savanyúságot, salátaféléket.

Ha körettel fogyasztjuk, leginkább a burgonyapüré, illetve tört burgonya illik, a sűrű szaftjával meglocsolva. De más körettel is kiváló! Ízlés szerint! :)

A sűrű szaftot ki ne öntse senki, aki elkészíti! Ha kiöntjük még folyékony állagában egy laposabb, lefedhető tálkába, hűtőbe tesszük, megdermed - az alja kissé kocsonyás lesz, ha marad benne egy kis nedvesség, egyébként nem, csupán könnyen kenhető -, ezután friss kenyérre kenve mennyei eledel annak, aki szereti a sült hús zsírokat, s nem fél tőlük! :)

Készíthetünk még belőle tejszínes mártást, kis kiegészítéssel, lehet például egy jó kis krumplileves alapja, s még sorolhatnám... Egy kis fantázia kell csak hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütést megelőző este mindent bekészítünk egy tepsibe, amelyben kényelmesen elférnek a húsok.
  2. Először a zsírt szétkenjük a tepsi alján, egyenletesen rászórjuk a megtisztított, karikára szeletelt vöröshagymákat. Beszórjuk az ételízesítővel, félretesszük.
  3. Egy tálba rakjuk a többi hozzávalót - a szárnyak kivételével -, s alaposan összekeverjük őket (a fokhagymákat átnyomva).
  4. A szárnyakat megtisztítjuk, háromszög alakúra hajtjuk mindegyiket (bizonyára van ennek egy speciális kifejezése), s alaposan megmártogatjuk a fűszeres masszában mindegyiket - ne féltsük a kezeinket, bátran segítsük rájuk kézzel a masszát!
  5. A megmártogatott húsokat ráhelyezzük a hagymakarikákra, az esetlegesen kimaradt masszát még elosztjuk a húsok tetején, majd fóliával lefedjük, s egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Így jól átjárják az ízek a húsokat.
  6. Másnap kivesszük, amikor sütni szeretnénk. Mivel alaposan lefóliáztuk, mehet is a sütőbe.
  7. Először 200 fokra állítjuk a sütőt, amikor már serceg, akkor mérsékeljük 150 fokra. Körülbelül 60 percig sütjük így, majd levesszük a fóliát, meglocsolunk minden szárnyat, s légkeveréssel megpirítjuk, miközben a fölösleges lé is távozik.
  8. Ha elkészült a kívánt állagra, lekapcsoljuk a sütőt, kivesszük a tepsit, rövid ideig állni hagyjuk, de ne hűljön ki, s tetszőleges körettel, savanyúsággal, salátával tálalható.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x36x5 cm
  • elkészítettem: 34 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeszárnyak fűszeresen, tepsis csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
csirkeszárny 12 db
ketchup 8 ek
gulyáskrém 2 ek
bors 0.5 kávéskanál
majoranna 1 teáskanál
szárnyas fűszerkeverék 2 teáskanál
fokhagyma 1 fej
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 2 közepes db
ételízesítő 1 kávéskanál
víz 0.5 dl