Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres szarvassült

Fűszeres szarvassült
Fűszeres szarvassült
240 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig kicsit tartottam a vadhús elkészítésétől, olyan bonyolultnak tűnt a pácolás, a fűszerezés. Aztán kiderült, hogy bár időigényes, de mindenképp megéri. Igazán különleges fogás, és nagyon egészséges, száraz hús (bár ezt jó magyar módra rögtön ellensúlyozzuk egy kis szalonnával).

hozzávalók / 6 adag

A pácoláshoz

A sütéshez

ajánlat

Köretnek burgonyafánkot készítettem, és ez alkalommal nem a szokásos áfonyaszószt adtam hozzá, hanem rosé lekvárral és chilis körtelekvárral kínáltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

A pácoláshoz

  1. A fűszereket beletesszük kb. 1 liter vízbe, felforraljuk, és kb. fél órán át főzzük, majd kihűtjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a vörösbort és az olajat, majd a húsra öntjük. Legalább 1, de inkább 2-3 napig pácoljuk benne a húst. Mindenképp fedje le a páclé a húst, naponta egyszer-kétszer megforgatjuk.

A sütéshez

  1. A húst jól lecsöpögtetjük, leszárítjuk, a páclét félretesszük. Az olajat felforrósítjuk, a szeletek mindkét oldalát néhány perc alatt megsütjük.
  2. Sütőtálba tesszük a húst, megsózzuk, ráöntjük a serpenyőből a maradék olajat, és ráöntünk annyi páclét is, hogy ellepje. Mellétesszük a félbevágott hagymát és a fokhagymagerezdeket. Tetejére tesszük a szalonnaszeleteket.
  3. Alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Ha kell, a páclét pótoljuk. A sütési idő a hús korától függően 2-4 óra.
  4. Ha megsült, a fóliát eltávolítjuk, és megpirítjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 47
össznézettség: 37 874
elküldve: 6
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadsült, szarvassült, fűszeres pácolt szarvas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

574
vörösbor 5 dl
napraforgó olaj 1 dl
fekete bors 1 teáskanál
babérlevél 5 db
majoranna 1 kk
tárkony 1 kk
kakukkfű 1 kk
borókabogyó 1 kávéskanál
szarvashús 1 kg
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
füstölt szalonna 10 dkg