Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-tejszínes csirkecomb

Fűszeres-tejszínes csirkecomb
Fűszeres-tejszínes csirkecomb
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, omlós, és 10 perc előkészítésen kívül nincs vele dolgunk, csak a sütési időt kell figyelnünk. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen körettel (krumpli, rizs) finom. Fokozhatjuk még a kellemes ízt a tetejére szórt, és ráolvasztott reszelt sajttal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat kicsontozzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejszínbe beleöntjük az olajat, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, az apróra vágott vöröshagymát és a többi fűszert. Alaposan kikeverjük.
  3. A combokat jénaiba vagy teflon tepsibe szorosan egymás mellé rakosgatjuk, leöntjük a fűszeres tejszínnel úgy, hogy mindenhol befedje.
  4. Alufóliával szorosan lefedjük a jénait/tepsit.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük, majd a fóliát leszedve róla kb. 10 perc alatt egy picit megpirítjuk.
  6. Kedvenc köretünkkel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 748
elküldve: 7
receptkönyvben: 343
elkészítve: 17/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres tejszín alatt sült csirkecombok, filézett csirkecombok tejszíneben sütve, zöldfűszeres-tejszínes csirkecombok csőben sütve

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nette
Nette Fri, 2016-01-29 21:09

Szia!

Pont úgy készítettem el, ahogy az a receptben szerepel. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!!! Bátran ajánlom másoknak is.
Üdv.: Nette

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2016-01-30 14:51

Szia!
Nagyon örülök, hogy ízlett és köszönöm, hogy ajánlod másoknak is. Kedves Tőled:) Üdv: Gabi

azigazizsoozsy
Zsoozsy / azigazizsoozsy Sun, 2015-11-22 00:34

Fúúúú, elkészítettem, és bár jó pár dolgot változtattam rajta picit, annyira, de annyira jó lett, hogy konkrétan emiatt regisztráltam most, hogy ezt itt elmondhassam és megköszönhessem! :) Nem kizárt, hogy a kissé túlzásba vitt fokhagymázás vitte el az ízét olyan iszonyatosan jóvá, hogy új családi kedvenccé vált... :) Na de akkor íme, amit én máshogy csináltam:
- először is a mennyiség: két főre összesen két teljes comb (vagyis fejenként egy-egy comb - mi ilyen kisevők vagyunk...)
- csak felsőcomb helyett tehát alsó- és felsőcombból készítettem (sőt, eredetileg egybe is hagytam volna, de aztán rájöttem, hogy szétvágva jobban éri a szósz, úgyhogy közben vágtam szét, még mielőtt sütőbe tettem volna)
- a kicsontozáson hezitáltam, és kérdezném is, hogy miért kell kicsontozni - végül lemondtam róla, úgyhogy csontosan készült el
- főzőtejszín helyett szójatejszínnel (bár az is főzős)
- a lestyán kimaradt, mert az itt körülöttem szerintem nem is kapható
- fokhagymából úgy raktam bele a három gerezdet, hogy így arányosan csak másfelet kellett volna, és érezni is lehetett nagyon az ízét-illatát, de szerintem jó is az! :) Sőt, ettől lett csak igazán finom, szerintem... :)
- és még annyit kreatívkodtam hozzá, hogy mielőtt ráöntöttem volna a tejszínes szószt, én fogtam magam és összeturmixoltam az egészet, így picit a térfogata is nőtt persze a tejszín habosodása miatt
- hezitáltam azon is, hogy tényleg fontos-e az alufólia fedés, ha a jénaimnak van üvegfedele is, de végül azzal fedtem le, és wow, amikor rásüledezett a szósz, olyan isteni illatok terjengtek, hogy még most is összefut a nyál a számban az emlékétől! :)

Határozottan új kedvenc, nagyon köszi, isteni recept!!! :)

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2015-11-22 18:42

Szia kedves igaziiii...:)))
Húúúú én annyira örülök, ad1 mert a recept miatt regiztél ad2. mert annyira jó lett:))
ad3, mert megírtad, annyira ritka, hogy megköszönik a receptet az elkészítők. Sajna..
Nos a lényeg:) Nálunk is van étvágy, ha belegondolsz a 2 felső comb szerintem megegyezik 1 egésszel:)) A fokhagymával én is jó barátságban vagyok, biztos javított az ízén, nem vitatom. Feleslegesen nem ügyködök, ezért én kihagyom a "habosítást", viszont érdemes kicsontozni a combokat, mert így az szósz ízét jobban átveszi. Lestyánt szerintem bizti van a környékeden valamelyik üzletben szárított formában a majoranna társaságában keresd. Lefedés.. na jó, kicsit zavarosan fogalmaztam:) Tehát én jénaiban csinálom aminek passzentos teteje van. Oda nem kell a fólia, aki tepsibe csinálja meg, oda viszont kell a hermetikus lezárás miatt. És ugye, milyen isteni az illata, a múlt hétvégén én is ezt főztem ismét általános megelégedettségre:)
Tényleg köszönöm, hogy írtál, kellemes és szép estét kívánok Neked! Remélem találkozunk még:) Gabi

drien78
drien78 Tue, 2014-02-04 11:22

Én csirkemellel csinálnám meg.Biztos abból is finom :)

drien78
drien78 Tue, 2014-02-04 11:21

Én csirkemellel próbálnám ki.Biztos finom abból is :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-11-15 11:09

Gabikam, szenzacios ez a recept!!! Ez lesz a holnapi ebedunk. Koszonom szepen.
Mit szolsz a megujulashoz? En nem tudok szohoz jutni, annyira nem vagyok megelegedve!!!:) Meg a sajat receptjeim is eltuntek, kinyomtatni nem nagyon lehet, mert egy recibol 4-5 oldal lesz. Az "osszes hozzaszolasok" is eltuntek….na nem panaszkodom tobbet, csak kivancsi voltam, hogy Te es masoknak mi a velemenye. Puszi, Veronika:)))

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-11-15 11:18

Édes Veronikám:) Készítsd csak el, tényleg nagyon finom. Vasárnap én is ezt csinálom, vendégeink lesznek, ezt tolom majd az orruk alá:)) Az oldaltól én sem vagyok elvarázsolodva. 2 napja nézegetem, keresek kutatok rémes... Az én receptjeim is eltüntek, 20 db. van. a 123 helyett.......Egy csomó infó ami eddig volt megszüntetésre került. Én készülök egy hosszabb lélegzetű levelet írni Petrának., mert ez a megújulás inkább visszalépés volt szerintem. De ahogy olvasgattam a fészbukot ott is inkább negatív a vélemény. Csak reménykedem lehet javítani. A külső szép, de a belsővel bajok vannak. Na ennyi röviden:)
Ha megcsináltad kiváncsi vagyok hogy sikerült. Majd ird meg oks?:) Millió puszim:) Gabi

kgguinney
kgguinney Sat, 2013-11-09 22:31

Megcsináltam, és ez valami fantasztikus ! Az egész családnak ízlett. Köszönöm ! :)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-11-09 22:38

Nagyon örülök, hogy ízlett, és én köszönöm hogy megírtad! Hát nem sokáig tétováztál:) Akár magamat látnám, most azonnal, de ízibe, holnap már késő:) Remélem a krumplival kapcsolatban időben válaszoltam. Szép estét: Gabi

kgguinney
kgguinney Sat, 2013-11-09 16:21

Istenien néz ki, meg is szeretném csinálni. A köretet hogyan készítetted hozzá ? Az is nagyon guszta :)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-11-09 17:21

Szia:)
Köszi a dicséretet, ha elkészíted bízom benne, hogy nektek is ízleni fog. A köret nagyon egyszerű.
kb. 1 kg. krumplit alaposan megmosok, hajába felteszem főni. Amikor megpuhult (villával ellenőrzőm) leöntöm a vizet róla, visszateszem a fedőt, kb 10 percet hagyom állni. Így könnyebben lejön a héja. Megpucolom és teljesen hidegre!!! hagyom kihűlni, mert így tudom később szép karikákra vágni, nem fog töredezni. Teflon lábasban egy kevés zsírt majdnem forróra felmelegítem, belekarikázom a krumplit, megsózom és kevergetve egy picit megpirítom. Úgy ahogy a képen látod:) Amíg sül a húsi ezzel is komótosan készen vagyok. Ha megcsinálod, örömmel várom a visszajelzésedet. Szép hétvégét:) Gabi

824
csirke felsőcomb 8 db
főzőtejszín 500 ml
fokhagyma 3 gerezd
1 teáskanál
lestyán 1 ek
bors 1 teáskanál
vöröshagyma 1 kis fej
petrezselyem 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
köménymag 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál