Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres töltött burgonya

Fűszeres töltött burgonya
Fűszeres töltött burgonya
115 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túl gyors, ám annál finomabb télies egytálétel. Szerintem a fűszerezéstől lesz különleges, de nyugodtan lehet rajta variálni, ha soknak érzitek a koriander. :) Recept Reza Mahammad Reza's Indian Spice című szakácskönyve alapján.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Alaplé helyett sima vizet is használhatunk. Bárány helyett pedig bármilyen más darált húst.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk.
  2. A tojást megfőzzük.
  3. A krumplikat kiskanállal vagy dinnyevágóval kivájjuk, a levet kitöröljük belőle. Ha kész, egy nagyobb serpenyőbe öntönk egy deci olajat, felforrósítjuk, és párszor átforgatjuk benne a krumplikat. Nem kell átsütni (nem is lehetne ennyi olajban) csak addig hagyjuk benne, amíg szép pirosas lesz a széle.
  4. A hagymát finomra vágjuk, és az összezúzott fokhagymával 10 percig főzzük az olívaolajon. Hozzáadjuk a húst, és addig piritgatjuk, amíg barna nem lesz.
  5. Hozzáadjuk a paradicsomot, és egy fél decit az alapléből, majd a fűszereket (só, bors, apróra vágott zöldfűszerek 3/4-e) és még 5 percig főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, átkeverjük, és elzárjuk a gázt.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krumplikat tűzálló tálba tesszük, megtöltjük a fűszeres hússal.
  7. A paradicsomlevet elkeverjük a maradék alaplével, hozzáadunk egy pici cukrot, és összerottyantjuk. A krumplik köré öntjük, és lefedjük tepsit/tálat.
  8. Betesszük a sütőbe, és egy órán keresztül sütjük. Az utolsó 10 percben levehetjük a fedőt. Ha kész, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel, és azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 154
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
szezon: tél
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált hússal töltött krumpli, fűszeres hússal tölött krumpli, keleties töltött krumpli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Sat, 2016-01-23 17:45

Alighanem a keleti hot-pot(ato). Ahogy a leírásban említett szakácskönyv szerzőjének a nevét elnézem, vagy perzsa (a Rezából ítélve), vagy csak muszlim indiai. A fűszerezést is végigolvastam: alapjában véve az is közelebb áll az arab-perzsa konyhához, mint az indiaihoz. Akkor lehet, hogy a séf valamelyik északnyugati állam szülöttje: ott azért sok a muszlim, illetve etnikailag az arab-perzsa elem - nekem is volt szerencsém látni egy csomót ősszel Delhi utcáin, meg az egyik házigazdámnak is kis- és közép-ázsiai eredetűek az apai ágról származott ősei (kaukazoidok).
A töltött krumpli műfaj nekem nagy szívemcsücske, mentettem is a receptedet a receptkönyvembe!

444
burgonya 4 db
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
bárányhús 25 dkg
sűrített paradicsom 70 g
alaplé 3 dl
fahéj 1 kávéskanál
koriander 8 szál
menta 6 db
petrezselyem 8 szál
főtt tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsomlé 3 dl
cukor 1 teáskanál