Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres - tüzes sertéskaraj

Fűszeres - tüzes sertéskaraj
Fűszeres - tüzes sertéskaraj
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet kb. 10 évvel ezelőtt találtam a Nők Lapjában. Azóta is nagy kedvencünk, gyakran készítem el. Annyi változtatással, hogy az eredeti recept 2 doboz hámozott, feldarabolt paradicsommal készül. Nálunk a hús mennyiségéhez kevésnek bizonyult a mártás. Aki szereti a csípős ízt, annak különösen ajánlom, de lehet csípősségmentesen is elkészíteni ezt az ételt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rosét, vagy vörösbort ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A csípős paprika ereit-magjait ízlés szerint megtartjuk/eltávolítjuk, és vékonyan felkarikázzuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
  2. A hússzeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, meghintjük sóval, borssal, majd lisztbe forgatjuk és kb. 4-5 ek felforrósított olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Kivesszük a zsiradékból és melegen tartjuk.
  3. Üvegesre pároljuk kevés olajon a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, levével együtt a paradicsomot, majd lefedve kb.15-20 percig sűrítjük. Beleszórjuk a lecsepegtetett kukoricát, az apróra vágott bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a hússzeleteket és összeforrósítjuk.
  4. Kevés olajon megpirítjuk a gombát. A tésztát kifőzzük, leszűrve a gombához keverjük és megszórjuk a petrezselyemmel.
  5. A húst a mártással és a tésztával  tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 159
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mexikói sertésragu, karaj csípős-fűszeres paradicsomszósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

895
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 0.5 marék
gomba 50 dkg
sertésborda 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
konzerv paradicsom 120 dkg
csemegekukorica 40 dkg
fusilli tészta 40 dkg