Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres vöröslencse dhal aszalt paradicsomos-sajtkrémes muffinnal

Fűszeres vöröslencse dhal aszalt paradicsomos-sajtkrémes muffinnal
Fűszeres vöröslencse dhal aszalt paradicsomos-sajtkrémes muffinnal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dhalok az inidiai vegetáriánus konyha legfontosabb ételei. Ez a könnyen emészthető, hüvelyesekből készült leves sok értékes növényi fehérjét, ásványi anyagot, vitamint, nyomelemet tartalmaz. 

Amennyiben kenyérrel, rizzsel - bármilyen összetett szénhidráttal kombinálod őket, teljes értékű fehérjével látják el a szervezeted. A vörös lencse dhalhoz ma egy tönkölylisztes, sajtkrémes muffint készítettem. 

A vörös lencse egy könnyebben emészthető lencseféle, és ennek köszönhetően nagyon gyorsan el tudod készíteni. 
A dhált főzhetjük sűrű pépesre vagy akár nyugati kultúrában kedvelt leveses változatban is.

hozzávalók / 4 adag

Dhal

Muffin

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vörös lencsét alaposan mossuk meg. Tegyük az edénybe a 2 evőkanál ghít. Közepes lángon melegítve tegyük bele római köményt, pirítsuk egy picit, majd tegyük hozzá a koriandert, aztán az asafoetidát, a gyömbért és végül a kurkumát. Egy pillanatra még pirítsuk együtt is a fűszereket, hogy jól ki tudjon jönni az aromájuk.
  2. Majd öntsünk az edénybe bele 20 dkg megmosott, pucolt, vörös lencsét, és a közepes lángra visszatéve keverés mellett pirítsuk 2 percig. Öntsük fel 1 liter vízzel, majd tegyük hozzá a sót. Forraljuk fel, majd főzzük addig, amíg a dhal szét nem fő.
  3. Amíg a dhal fő, készítsük el az aszalt paradicsomos, sajtkrémes muffinokat. A lenmaglisztet öntsük le a vízzel, és hagyjuk állni egy picit (ez fogja összetartani a tésztád). (A "tojás helyettesítéséről" egy korábbi bejegyzésben részletesen írtam már.)
  4. Egy tálban keverjük össze a liszteket, sütőport, fűszereket és az aszalt paradicsomot, majd öntsük hozzá az olajat, a vizet, és végül a sajtkrémmel dolgozzuk össze. Egy muffin formába (ha szükséges, tegyél bele muffin papírt) adagoljuk bele a tésztát. Tegyük 180°C fokra előmelegített sütőbe, és süssük, amíg aranybarnára sül. (kb. 20-25 perc)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 617
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
92 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

dhal, indiai leves, fűszeres lencseleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

716
ghee 2 ek
vöröslencse 20 dkg
gyömbér 3 cm
római kömény 1 kávéskanál
koriander 1 teáskanál
aszatgyanta 1 késhegynyi
kurkuma 0.5 kávéskanál
1 kávéskanál
víz 10 dl
lenmagliszt 2 dkg
víz 7 ek
krémsajt 15 dkg
víz 6 ek
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 12.5 dkg
tönkölybúza liszt 12.5 dkg
sütőpor 3 teáskanál
chili 0.5 tk
kurkuma 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
szárított paradicsom 3 dkg
olívaolaj 0.8 dl