Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres zabpehelypalacsinta

Fűszeres zabpehelypalacsinta
Fűszeres zabpehelypalacsinta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spenóttal és sóskával egyaránt ízletes. Vitamin és ásványi anyag gazdag.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zablisztet, lisztet, tojással, 1 ek olívaolajjal, némi sóval összedolgozunk. Annyi tejet adunk hozzá, míg palacsintatészta állagot nem kapunk.
  2. A sóskát/spenótot megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot és erősen fűszerezzük.
  3. Kisütjük a palacsintákat, elosztunk rajta némi spenótos/sóskás krémet, és félbehajtjuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 155
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: német
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zabpelyhes sós palacsinta, sóskás zabpelyhes palacsinta, zabos tönkölypalacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dedorci
dedorci Wed, 2016-02-03 16:44

Fincsi lett! 6 palacsinta keszult es jol is laktunk vele. A spenotot soval es szerecsendioval megparoltam es szerintem igy jobban kijott az ize, mint mikor foztem. Joghurtos ontet helyett viszont fokhagymas, sos tejfolt kentem a palacsintakra es erre jot a spenot, majd egy kis reszelt sajt... Lesz meg ismetles! Koszi!

hedi1
hedi1 Sun, 2015-06-21 16:54

Bár még nem próbáltam ki a receptet, de egyáltalán nem mindegy, h. sóskával, spenóttal, esetleg mangolddal készül. A sóskás töltelékhez biztosan kell némi cukrot is adni szerintem, mert különben vad savanyú lesz.Pláne, ha még joghurt is kerül bele! A képen valószínű, h. spenótos a töltelék és még reszelt sajt is van benne, ami a hozzávalókból ki sem derül.

kmary2
kmary2 Tue, 2015-05-26 17:34

Látom nem mert senki írni... :) Elkészítettem, mert a piacon láttam egy nénit, aki sóskát árult. Még nem tudtam mi lesz belőle, előtte soha nem is ettem. Itthon kiszúrtam a te receptedet, és megcsináltam. Hát a palacsinta fantasztikus lett, innentől fogva csak így fogom csinálni (már rég kerestem tönkölyös palireceptet). A sóska krém viszont nem az esetem. Hangsúlyoznám, hogy nem a recept miatt, mert megettem, szóval ehető, csak nekem maga a sóska nem jön be. Lehet ki fogom próbálni spenóttal és akkor jobban fog esni. :) A palacsinta viszont nálam innentől kezdve a te recepted szerint készül, az tuti!!! Köszönöm!

468
zabliszt 40 g
tönkölybúza liszt 30 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
tej 2.5 dl
sóska 60 g
tejföl 100 g
joghurt 80 g
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint