Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszerpaprikás-lecsós csirkecomb

Fűszerpaprikás-lecsós csirkecomb
Fűszerpaprikás-lecsós csirkecomb
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Téli szünet volt. Sok teendő, intéznivaló, és nem feltétlenül szerettem volna minden nap, a konyhában lenni, reggeltől estig.

Szeretjük a zacskóban készülő húsokat, mert minden egyben van, szükség szerint fő és párolódik, netán sül illetve pirul.

Minden íz a zacskóban lévő alapanyagokat átjárja, kellemesen puha, szaftos, ízes lesz minden, főleg, ha szósz, tehát: paradicsomlé, lecsó, szójaszósz, méz, stb., bármi hasonló is kerül bele, akkor ténylegesen még több szaftja lesz. A köretet külön is elkészíthetjük, bár van már olyan zacskós étel, amibe a burgonya is belekerülhet.

Nem kell sokat mosogatni utána.

Sietős ebéd, vacsora, és amíg az étel összeállítva sül a sütőben, a háziasszony, bármilyen más teendőit el tudja látni.

Egy óra múlva kb. kész a vacsora! S nem is kellett annyit kapkodni, idegeskedni.

Ez az étel kifejezetten a fűszerpaprikáról szól, nagyon kellemes, finom ízt adott a húsnak. :-) Ennyi a történet.

hozzávalók / 4 adag

A csirkecombhoz

A körethez

ajánlat

Savanyúság, finom bor, házi szörp.

Megéri kísérletezni a finom fűszerpaprikával, a színe is gyönyörű, és  az íze is finom.

Természetesen, aki nem ennyire szeretné a paprikát használni, tegyen bele kevesebbet.

Az íze akkor is nagyon finom lesz. :-)

A dupla mennyiségű víz azt jelenti: hogy a rizs kétszeres mennyiségét vesszük, egy mércés edénybe mérve. :-)

Előbb a rizs, aztán a víz..-)))

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jénaiba olajat teszünk, beleöntjük a mosott rizst, sózzuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, és a jénai tetejét rátéve, a sütő középső rácsán, 40 percig főzzük-pároljuk, majd benn hagyjuk még 10 percre, amíg teljesen kipereg. Kivehetjük, fedjük le konyharuhával, és tartsuk melegen.
  2. A húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a pirospaprikát, a lecsókat ráöntjük, és elkeverjük, hagyjuk állni legalább 20 percet!
  3. Ezután a fűszeres húsokat belekanalazzuk a sütőzacskóba, lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 4-5 lyukat szúrunk, és a sütő középső rácsán megsütjük-pároljuk.
  4. Ha készen van, kiöntjük egy másik jénaiba.
  5. Tálaljuk a párolt rizzsel a fűszerpaprikás-lecsós combokat, savanyú uborkát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 543
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás-lecsós csirke, fűszeres csirkecombok, lecsós csirkecomb párolt rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

848
csirke alsócomb 12 db
fűszerpaprika 3 ek
lecsó 600 g
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 tk
kovászos uborka 2 db
rizs 40 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint