Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszervajban sült csirke

Fűszervajban sült csirke
Fűszervajban sült csirke
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves frankfurti szakács barátunk ötlete alapján készült. Nagy előnye, hogy egyáltalán nem szárad ki és nem is kell a sütő mellett állva locsolgatni. Emellett hihetetlenül egyszerű.
A citromtól aromás, a fűszerektől ínycsiklandó, a vajtól pedig omlós és zamatos lesz.
Számunkra egészen új élmény volt a „sült csirkék világából".
A csirke bőrével legyünk nagyon óvatosak, amikor töltjük, elég könnyen szakad. Ugyanígy vigyázzunk, amikor megfordítjuk.
Bármivel tálalható, amit szeretünk, a csirke saját, vajas szaftjával meglocsolva természetesen. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat




 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kicsit megsózzuk a csirke belsejét. Beletesszük a késsel megszurkált citromot és egy rozmaring ágat.
  2. A vaj legyen szobahőmérsékletű, krémesre olvadt. Belekeverünk fél tk. sót és az aprított fűszereket.
  3. Óvatosan elválasztjuk a csirke bőrét a mellétől, egészen addig haladva, amíg csak tudunk. Finoman megtöltjük a fűszervajjal, mindenhol egyenletesen elosztva a bőr alatt a vajat. Masszírozzuk szét. A csirke végét megtűzzük hústűvel. Ha marad egy kis vaj, kívülről bekenhetjük vele a combokat is.
  4. 220 fokos sütőbe tesszük. A csirkét mellével lefelé kezdjük sütni, majd 30 perc után megfordítjuk és készre sütjük, locsolgatni nem kell. 
  5. A csirke sütésénél számoljunk kilónként jó egy óra sütési időt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 36 487
elküldve: 9
receptkönyvben: 845
elkészítve: 23/33
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vajtól ropogós csirkesült, vasárnapi sült csirke másképp

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Tue, 2014-01-07 16:43

Nagyon jó recept. Már többször elkészítettem, sosem okoz csalódást. Hálás köszönet:-))

Amethysta
Tasty / Amethysta Thu, 2011-11-17 12:33

Én sütőzacskóban sütöttem míg piros nem lett, és puha, omlós lett még a melle is. Finom, de nekem a keserű, savanykás ízvilág nem a barátom. Azért elfogyott.

ladanyi
ladanyi Thu, 2010-07-29 18:15

Szia Klarissz!
Most olvastam a recepted és azt szeretném kérdezni,hogy csirkecomból is elkészíthető és ugyanolyan finom lesz,vagy nyugodtan próbáljam meg?
köszi törp

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2009-11-26 16:51

Szia Klarissz!

Ez velem is elöfordul néha :-)))
Nem kell letakarni egyáltalán. Ha letakarod, sosem lesz ropogós a külseje, mert a fólia alatt elkezd párolódni.
Csak simán, úgy, ahogy írtam. A süténél csak arra figyelj, hogy a mellével lefelé kezd és fordítsd meg fél óra után. Ezáltal a melle szebben átsül és a végén sokkal szaftosabb lesz.
Sok sikert! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-26 16:14

Elnézést, a technika megtréfált.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-26 16:11

A csirkét nem kell letakarni fóliával?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-26 16:10

A csirkét nem kell letakarni fóliával?

823
csirke 1 kg
vaj 250 g
citrom 1 db
rozmaring 1 tk
kakukkfű 1 tk
zsálya 1 tk
oregánó 1 tk