Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gachas dulces

Gachas dulces
Gachas dulces
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spanyol barátnőm egy kis városkában él Spanyolországban és ez a recept még az ük-ük-ük anyukájától való. Szóval nagy becsben tartom. Spanyolországban az a szokás, hogy ezt a desszertet csak mindenszentekkor készítik. Én azt hiszem többször is fogom... :-)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy teflon serpenyőben minden zsiradék nélkül megpirítjuk a lisztet. Ez kb. 10 perc. Folyamatosan kevergessük, amíg barnás árnyalatú nem lesz.
  2. Egy másik lábosba (nagyba, mert minden ebbe jön a végén) öntsük bele a 2 bögre tejet és a 2 bögre vizet. Dobjunk bele egy fahéjat és egy citrom levágott héját, majd tegyük hozzá az egy bögre cukrot. Forraljuk fel, majd ha felforrt, távolítsuk el belőle a fahéjat és a citromhéjat.
  3. Egy harmadik, kisebb serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk bele az ánizst. Vigyázzunk, tényleg csak hevítsük, meg ne égjen az ánizs, majd tegyük félre, amikor már jó illata van.
  4. Egy edénybe öntsük bele a másik 2 bögre vizet, szépen lassan kezdjük el adagolni hozzá a lisztet, habverővel folyamatosan keverjük el csomómentesre. Ha ez kész, és csomómentes, akkor öntsük bele a tejes egyvelegbe. Keverjük el , majd adjuk hozzá (szűrjük át) az ánizst is. Egyszer forraljuk fel, majd lassú tűzön, 20 percig folyamatosan kevergetve főzzük meg (be fog sűrűsödni).
  5. A kenyeret vágjuk fel apró kockákra, majd süssük ki olajban, ezzel díszítjük az edényekbe kimert édességet. Amint kihűlt, tegyük be a hűtőbe, és az a legjobb, ha másnap fogyasztjuk. Szórjuk meg egy kis fahéjjal a tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 681
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: spanyol
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spanyol édes kása, fahéjas-ánizsos tejkrém, spanyol házi desszertkrém, ánizsos-tejes krém fahéjjal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Mon, 2016-08-22 10:55

Szia! Szerintem működik tk liszttel, csak az íze lehet nem lesz olyan jó... Talán zabliszttel jobb lehet, vagy fehér tönkölyliszttel... vagy fele-fele? :-) Nem próbáltam még, de ha esetleg kipróbálod, várom a visszajelzést!! :-)

349
finomliszt 1 bögre
tej 600 ml
víz 1200 ml
citromhéj 1 citromból nyert
fahéjrúd 1 db
cukor 1 bögre
napraforgó olaj 1 dl
ánizs 1 kk
kenyér 2 szelet