Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Galuskás gombaleves

Galuskás gombaleves
Galuskás gombaleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a gombát, akár mindennap azt enném. Ez meg egy gyors gombaleves.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez:

Galuskához:

Szólj hozzá!

elkészítés

Leveshez:

  1. Felhevített olajon megpirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
  2. Felöntjük a vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  3. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a felaprított petrezselymet.
  4. A galuskát beleszaggatjuk a levesbe. Amikor feljött a leves tetejére, belekeverjük a tejfölt, és tálaljuk.

Galuskához:

  1. A galuskához kikeverjük a hozzávalókat.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 208
elküldve: 2
receptkönyvben: 106
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös gombaleves, gombaleves galuskával, tejfölös gombaleves galuskával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakoblanka
bakoblanka Fri, 2015-12-18 17:21

Én tettem répát is bele, mert csak 30 dkg gombám volt, de igazán finom lett!

507
gomba 50 dkg
tejföl 2 dl
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 2 teáskanál
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
víz 2 l
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
víz 3 dl