Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ganache - alaprecept

Ganache - alaprecept
Ganache - alaprecept
2 perc / előkészület: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez alaprecept, mely felhasználástól függően variálható. Ezek az arányok egy kenhető, nem teljesen szilárdra dermedő krémet eredményeznek, amely akár fel is habosítható. Trüffelhez kevesebb tejszínt, csokiszószhoz többet használjunk.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét apróra törjük, és hőálló tálba tesszük.
  2. A tejszínt lassú tűzőn gyöngyözésig melegítjük, majd a csokoládéra öntjük. Egyelőre nem keverjük, ugyanis ha túl gyorsan hűl, szemcsés lesz.
  3. Kb 10 perc elteltével összekeverjük, hogy a tejszín és a csoki megfelelően elegyedjen. Ha tortabevonónak használnánk, akkor kb 10 perc hűtés után robotgéppel verjük habosabbra.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 133 202
elküldve: 8
receptkönyvben: 856
elkészítve: 52/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gánázs, csokikrém, csokoládé alapkrém

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Tue, 2015-11-24 21:00

Szia Kedves Coook! Mit gondolsz, pohár krémként is funkcionál? Vagy tegyek bele több tejszint? Üdv: Kati

Gárdos Mária
Gárdos Mária Tue, 2015-11-17 16:50

Mindig aggódtam, amikor tojást kellett raknom a tortakrémbe, hogy remélem, nem szalmonellás. Amióta a ganache-ra ráakadtam, legalább ezért már nem izgulok. Imádom!

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2014-08-28 08:15

Kedves Cook! Ezt tulajdonkepen torta vagy suti bevonatkent lehet hasznalni? Vagyis rendesen megdermed a tortan?
Koszonom, ha igy van akkor igazan egyszeru!

Udv. Veronika

greenpearl
greenpearl / greenpearl Tue, 2014-08-05 11:45

Ez egy nagyon klassz krém, én is ezt használom! Nem kell bele tojássárgája? Nekem anno úgy adták meg a receptet, és lelkiismeretesen rakom bele. Ezek szerint besűrűsödik tojás nélkül is?

Coook
Coook / Coook Fri, 2014-08-15 20:12

persze, a csokolade megdermed. a ganche az szigoruan csak tejszin es csokolade. a tojastol meg gazdagabb lesz, de felesleges bele. attol fuggoen, hogy mire akarod hasznalni, a csoki es a tejszin aranzai valtoznak, es persze ezzel az is, hogy mennyire dermed meg,

245
étcsokoládé 225 g
habtejszín 250 ml