Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ganache krémes csokitorta

Ganache krémes csokitorta
Ganache krémes csokitorta
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a születésnapomra készítettem. Roppant egyszerűen elkészíthető és finom torta.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A ganache krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a kristálycukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Ezután óvatossan hozzáforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Tűpróba!  (Természetesen kerek tortaformában is süthetjük, de akkor a sütési idő több, mivel a piskóta vastagabb.) Kihűtjük.
  3. 6 dl tejszínt felmelegítünk (forrnia nem szabad!), és a darabokra tördelt csokoládét belekeverjük. Egynemű krémmé keverjük. Kihűtjűk. (Ezt a lépést akár előző nap is megcsinálhatjuk, így a krém alaposan le tud hűlni.)
  4. A csokikrémet habosra keverjük. A 3 dl habtejszínt felverjük a porcukorral, és a csokikrémhez keverjük.
  5. A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és három egyforma csíkra vágjuk a piskótát. Megkenjük a csokikrémmel a lapokat, majd körbe is bevonjuk a tortát.
  6. A tetejét színes cukorgyöngyökkel, marcipánvirággal díszítjük.
  7. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelhetjük.

 


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x37 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 465
elküldve: 3
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládékrémes piskóta, tejszínes csokitorta, tejszínes csokikrémes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1045
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
finomliszt 18 dkg
cukor 18 dkg
1 csipet
sütőpor 1 csomag
növényi habtejszín 9 dl
étcsokoládé 60 dkg
porcukor 20 dkg
cukorgyöngy 1 ek
marcipán 3 dkg