Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garantáltan csomómentes zöldborsófőzelék

Garantáltan csomómentes zöldborsófőzelék
Garantáltan csomómentes zöldborsófőzelék
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem sikerült csomómentesre a főzelékem, de mióta így csinálom, nincs ebből probléma.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, a zöldborsót belerakjuk, sózzuk és saját levén puhára pároljuk.
  2. Ha megpuhult, a lisztet rászórjuk, összekeverjük, és 2 percig pirítjuk.
  3. Ha letelt az idő, felöntjük a tejjel, elkeverjük, és ráöntjük a vizet is. (Azért nem írtam vízmennyiséget, mert mindenki annyit önt hozzá, hogy ízlésének megfelelő legyen a főzelék sűrűsége.)
  4. Cukrozzuk, és mgszórjuk petrezselyemzölddel.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 56 972
elküldve: 2
receptkönyvben: 162
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Németh-Sz. Erika

Mióta szakács: 2011.05.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejes zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék csomómentesen

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JakiHUN
JakiHUN Thu, 2015-01-15 15:05

Finom lett, és egy totál kezdő (pl. én) is el tudja készíteni!
Én 2 dl tejjel és 2dl vízzel csináltam.

Estike00
Estike00 Mon, 2014-01-20 21:48

Nem értem mi alapján lett kritizálva a recept egyáltalán... Én nem a gyakorlott szakácsok közé tartozom, de ez a recept tényleg nagyon jól sikerült és csomómentesen is (ami máskor nekem is gondot okozott). Nagy köszönet érte a többivel pedig ne is foglalkozz! :)

Sancho
Sancho Fri, 2012-11-16 19:29

Nekem is van egy bevállt borsófőzelékem, s látom, hogy sokan tudnak kritizálni, olyanok, akiknek egy vajaskenyerük sincs feltéve, ergo nem is tudnak főzni. Szerintem. Én is hasonlóan készítem. Ne törődj a "nemszakácsokkal", nekik ennyi az eszük.

erisunny
Németh-Sz. Erika / erisunny Sun, 2012-10-07 15:03

Kedves Grabo!

Nagyon örülök, hogy tetszett a recept és sikerült a régi ízeket felidézni vele. Szerintem is csak a kép miatt alakult ki a vita a receptről, de ha legközelebb csinálok ilyen főzeléket, akkor csinálok egy képet róla, hátha nem lesz több oyan hozzászólás.

Köszönöm a beírást! :)

grabo
grabo Sun, 2012-10-07 14:54

Sziasztok!

A hozzászólásoknál kialakult vita miatt válaszottam ezt a receptet. Megcsináltam, jelentem: tökéletes zöldborsófőzelék. Pont olyan, mint a nagymamámé volt és ő készítette a világ legjobb zöldborsó főzelékét. (A kép nem a végkifejletet mutatja, kinézetre is a klasszikus vonalat követi.) Én nagyon köszönöm ezt a receptet, hiába volt nagy kedvenc, sosem sikerült igazán jól. Mostanáig!

Jannka
Jannka Fri, 2012-06-29 23:21

Elhiszem, hogy finom de számomra ez csak borsóhalom.....amitől főzelék a főzelék az hiányzik belőle.

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-01-30 20:32

Kedves Erika!
Most látom, hogy " hszeni " egy borsófőzelék verseny, vagy ellenverseny, vagy minek nevezzembe kezdett itt az főzeléked kritizálásán. És az én főzelékemet hozta pont példának.
Meg kell Neked mondjam, hogy Édesanyám pont úgy készíti, ahogy Te. Én azt is szeretem, az is nagyon finom tud lenni. Én ugyan egy gyengébb rántással szoktam csinálni, mert férjemnek úgy jobban ízlik. Szóval ez a véleményem nekem is a variációkról. Ki így, ki úgy készíti.
Mindig vannak kötekedő emberek....ne is foglalkozz vele!
Szép hetet kívánok Neked!
Üdv: Vicikó

V.Kata
V.Kata Thu, 2011-12-29 10:17

Kedves erisunny!
Biztos vagyok benne,hogy nagyon finom a borsófőzeléked.Ennek az egyszerű és finom ételnek pont az a lényege,hogy ne legyen túlbonyolítva.Egyébként én is pont ezekkel a hozzávalókkal készítem,és nagyon finom.Természetesen mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesíti.Nagyon ügyes vagy,csak így tovább!
Üdv:Kata

nyevi70
nyevi70 Fri, 2011-12-30 11:39

A te főzeléked legfeljebb annyiban különbözik ettől, hogy te rántást használtál a sűrítéshez, de ezen kívül létezik még habarás, vagy jelen esetben liszttel való szórás is. "Kinek a pap, kinek a papné". És hogy ki mit tanulhat, ajánlom figyelmedbe Horváth Ilona vagy Pelle Józsefné szakácskönyveit, ők azért nem akárkik a főzés területén. Ismeretlenül jelzőkkel vagdalkozni, hát, az igen "magas" intelligenciaszintre vall", mindenesetre Téged minősít.

erisunny
Németh-Sz. Erika / erisunny Wed, 2011-12-28 19:37

Nem értem a rosszindulatodat. A negatív kritikával sok gondom nincs, a fikázással annál inkább. Csináld meg, kóstold meg és utána szívesen veszek bárminemű intrikát. De így hiteltelen vagy. A családomnak nagyon ízlik. Annyit hozzátennék, hogy a fotó éppen akkor készült, amikor olajon pároltam a borsót, nem pedig készen fotóztam. Ha kész van ugyanúgy néz ki, mint a mellékelt linkeden a főzelék.

hszeni
hszeni Mon, 2011-12-26 23:44

Hát ennek semmi íze nem lehet. Egyáltalán nem így kell.

nyevi70
nyevi70 Tue, 2011-12-27 13:02

Kedves Hszeni! Főztél te már egyáltalán zöldborsófőzeléket? Ha igen, elárulhatnád a titkodat, mert szerintem a fenti recept tökéletes, nem tudom mi bajod van vele.

289
zöldborsó 60 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
tej 1 dl
finomliszt 2 evőkanál
víz 1 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint