Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garlic bread pussycattól

Garlic bread pussycattól
Garlic bread pussycattól
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiaim már régen nyaggatnak, hogy mikor készítek már nekik garlicbread-et. Itt nagyon népszerű, mindenki szereti, de nem is csoda, mert fenséges. Most, hogy úgyis sütöttem francia kenyeret, így kapóra jött ez a finom garlicbread recept. A neten néztem ki. A férjem és a fiúk is alig tudták abbahagyni az evést, pedig mar jóllaktak a piroslencse-bacon levesemmel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Főzelékhez feltétnek vagy csak magában, sörkorcsolyának is nagyon megfelel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, parmezánt, reszelt fokhagymát és a citromlevet habosra keverjük, beletesszük a petrezselymet.
  2. A kenyeret úgy szeleteljük fel, hogy nem vágjuk teljesen a talpáig, hogy ne essen szét.
  3. A fűszeres vajjal megkenünk minden szeletet jó vastagon, ügyesen közényomjuk a szeleteknek.
  4. A gáztepsire egy akkora alufóliát terítünk, hogy a kenyereket  be is tudjuk takarni. Rátesszük a kenyereket, megszórjuk egy kis parmezánnal a tetejét, és becsomagoljuk. 
  5. Bedugjuk a 220 fokos sütőbe kb. 20 percre, majd kinyitjuk a fóliát, és még 5 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 071
elküldve: 1
receptkönyvben: 176
elkészítve: 2/11
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fokhagymás kenyér, fokhagymás bagett, sütőben pirított fokhagymás zsúrkenyér

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-02-10 19:29

Nagyon guszta! És nagyon kíváncsivá tett, érdekes recept. Ki fogom próbálni.
Üdv: Fahéj

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-02-11 02:09

Kedves Fahej! Nagyon koszi az erdeklodest es a dicseretet, ez egy nemzeti kedvenc itt Ausztraliaban.
Udv: Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-02-10 18:36

Hűűűűűűűűűűűű Veronika, ez nagyon jó:) Fixen kipróbálom:) Ha már úgyis kenyér sütögetésbe vagytok Tormácskával, mutatom egy bagett receptemet.: "csavart-sajtos-bagett-gabystol" Próbáld ki, remélem fog tetszeni. Tudod, az agglány korú sütőmben ezt remekül megsütöttem. Puszi, Gabi

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-02-11 02:06

Orulok, hogy tetszik, es a te "csavart-sajtos-bagett-gabys"-tol recidet en is ki fogom probalni, egyebkent mar szemezgettem vele! Puszi, Veronika

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-02-11 01:57

Kedves Mercedes! Koszonom a dicseretet, a csaladom is nagyon szerette, gyorsan el is fogyott.
Neked meg gratulalok az uj logo fotodhoz! Nagyon cuki! Udv: Veronika

433
vaj 20 dkg
fokhagyma 6 gerezd
petrezselyem 1 csokor
citromlé 1 ek
parmezán sajt 8 dkg
zsúrkenyér 30 dkg