Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélarák articsókával

Garnélarák articsókával
Garnélarák articsókával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az articsóka receptjét egy újságban találtam, a garnélát meg már régen így készítem el, étteremben ettem ilyet először.
Nagyon finom, könnyű étel. Az articsókát előre el lehet készíteni, a garnélákat is elő lehet "gyártani", és amikor kell, frissen sütni. Nem mindennapi vacsora lehet, ha vendégeket várunk, feltéve, ha azok szeretik a tengeri herkentyűket.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Friss zöldsalátával és grissinivel kínáljuk. Mellé finom hűtött fehérbor dukál.
Az articsóka pucolása képekben segítségünkre lehet itt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A garnélarákot időben kivesszük a fagyasztóból, hogy kiolvadjon. Egy tálba vizet engedünk, a citromot kettévágjuk, a levét a vízbe facsarjuk, és a héját is beletesszük.
  2. Felhúzzuk a gumikesztyűt, ha nem akarunk barna foltos kezeket. Az articsókáról eltávolítjuk a külső leveleit, levágjuk a tetejét (kb.1,5-2 cm-t) és a szárát is. Az articsókát kettévágjuk, a szőrös részt kivájjuk, majd felezzük, és a citromos vízbe tesszük őket.
  3. A levágott szárakat meghámozzuk, felszeleteljük, és szintén a vízbe tesszük.
  4. A hagymát vékonyra szeleteljük, az olívákat megmossuk.
  5. Egy kisebb fazékba beleöntjük az olajat és a vizet.
  6. Leszűrjük az articsókákat, kidobjuk a citromot, majd belehelyezzük az olajos vízbe, feltesszük főzni, majd ha forr, kis lángra kapcsolunk.
  7. Megsózzuk, hozzáadjuk a hagymát, az egész borsot és a kakukkfüvet.
  8. Kb. 30-40 perc alatt készre főzzük őket. szinte az összes folyadékot magába kell hogy szívja.
  9. Mikor kész, lekapcsoljuk, hozzáadjuk az olívákat.
  10. Közben megpucoljuk a garnélarákot a páncéljától, a homorú oldalát késsel picit bevágjuk, kihúzzuk a belét, majd folyó, hideg víz alatt leöblítjük. papírtörlőn leitatjuk a vizet róla.
  11. Egy vágódeszkán előkészítjük a garnélanyársokat. Egyenként, egymás fölé helyezve őket úgy, hogy a farok egyszer a jobb, majd a bal oldalon legyen, majd az also faroktól kezdve felfelé óvatosan felszúrjuk őket a pálcára. (Én ötösével raktam őket, de lehet többet is.)
  12. Ha kész az articsókánk, akkor nekiállunk a garnélasütésnek. Teflonos serpenyőt nagy lángon jól felhevítünk, sózzuk az alját. Ráfektetjük a nyársakat, sózzuk, borsozzuk, sütjük 1-2 percig, majd megfordítjuk, nagyon kevés olívaolajjal meglocsoljuk őket. Ezt a felét már csak borsozzuk, 1 perc alatt készen is vannak.
  13. Tányérra rendezzük az articsókát, a nyársakat, majd fogyasztható is.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 673
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült garnélák articsókával, articsókás garnélanyárs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Panettone
Olivabogyóka / Panettone Mon, 2016-12-26 20:33

Olaszországban sokszor láttam ezt a "buzogányt", garnélával társítva nagyon fincsi lehet. Ki fogom próbálni ezt a receptet:)

cafika
Cafika / cafika Sun, 2011-04-03 21:50

szia Paragi,
szivesen, òrùlòk, hogy segìtsègre talàltàl :)
nem nagy òrdòngòssèg elkèszìteni, elòszòr èn is fèltem, de gyorsan belejòn az ember a pucolàsba...ès megèri, mert nagyon finom, ès egèszsges is.
jò fòzòcskèzèst,
ùdv. Évi

paragi1981
paragi1981 Sun, 2011-04-03 11:21

köszönöm - végre megtudtam, hogy hogy kell az articsókákat feldolgozni, elkészíteni!

769
garnéla 40 dkg
bors 0 ízlés szerint
articsóka 6 db
citrom 1 db
vöröshagyma 0.25 db
kakukkfű 1 tk
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kk
fekete olajbogyó 30 db
olívaolaj 1 dl
víz 2 dl