Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélarákos tészta

Garnélarákos tészta
Garnélarákos tészta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kísérletezni az ízekkel. Nincs különösebb story. Egy héten kétszer tésztanap van, és nem ehetünk mindig bolognait :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bő, sós vízben megfőzzük a tésztát.
  2. Mindeközben, kevés olajon elkezdjük pirítani a garnélarákot.
  3. Pár perc után rádobjuk az összetört fokhagymát, megszórjuk sóval, fehér borssal, szerecsendióval, és összekavarjuk.
  4. 1-2 perc múlva jöhet a fehérbor. Ezzel kicsit rotyogtatjuk (~ 10 perc), hogy távozzon a bor intenzív íze, majd jöhet a rizstejszín (vagy bármilyen egyéb tejszín).
  5. 5 percig főzzük, majd beleszórjuk a tárkonyt, petrezselymet és a medvehagymát.
  6. Összeforraljuk, elzárjuk a gázt, és tésztára szedve, reszelt sajttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 274
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
30 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

garnélás fusilli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

525
olívaolaj 1 teáskanál
garnéla 200 g
növényi tejszín 200 ml
fehérbor 1 dl
szerecsendió 1 késhegynyi
1 kávéskanál
tárkony 1 kk
petrezselyem 3 szál
fehér bors 1 csipet
fokhagyma 1 gerezd
medvehagyma 5 g
tészta 500 g