Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélás spárgakrémleves

Garnélás spárgakrémleves
Garnélás spárgakrémleves
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyár eleji történet. De mivel a lusta időszakomat élem, ezért csak most töltöttem fel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Valami nem túl fűszeres, száraz fehérbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk, kevés olívaolajon összepirítjuk.
  2. Felöntjük vízzel és a leveskockával összefőzzük.
  3. Közben a rákokat is rövid ideig (3-4 perc) előfőzzük.
  4. Ha elkészült a zöldség, hozzáadjuk a tejszínt és felforraluk.
  5. Utána kicsit visszahűtjük, majd a tojássárgáját hozzáadva összeturmixoljuk egy botmixerrel.
  6. Hozzáadjuk a főtt aprórákot.
  7. Ha kell sózzuk, a citrom levével pikánssá tesszük.
  8. Hideg vajdarabkákat csipegetünk rá, és friss borsot őrlünk a tetejére.
  9. A nagyobb rákokkal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 612
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

spárgakrémleves rákkal, garnélarákos spárgakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

536
fehér spárga 50 dkg
burgonya 10 dkg
garnéla 50 dkg
leveskocka 1 db
főzőtejszín 2 dl
tojássárgája 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
citromlé 30 ml
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l
garnéla 5 dkg