Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélás sült rizs

Garnélás sült rizs
Garnélás sült rizs
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom kedveli a kínai konyhát, és már egy ideje foglalkoztatta a gondolat, hogy ő is szivesen megpróbálna ilyen jellegű kajákat készíteni, de valahogy nem mert belevágni a dologba. Nem volt mit tenni, megleptem hát egy wokkal, és hozzá egy szakácskönyvvel! :) Mondanom se kell, nagyon örült neki, és ez volt az a recept, amivel felavattuk a serpenyőt. :)

Nemrég viszont felfedeztem egy kis csomag, a mélyhűtőben lapuló garnélát, és rögtön ez a recept jutott eszembe. Apró változtatással el is készítettem. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A wok használatnál az a lényeg, hogy jó forró legyen a serpenyő. Legjobb, ha mindennel előkészülünk és a kezünk ügyébe helyezünk, hogy csak bele kelljen dobálni a hozzávalókat.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karikázzuk fel az újhagymát, zúzzuk rá a fokhagymát, csepegtessük le a konzervek levét, és sós vízben főzzük puhára a rizst. A főzővizéhez adjuk hozzá a kurkumát is, és keverjük el benne. Ha megfőtt, tartsuk melegen.
  2. A 2 tojást külön-külön habarjuk össze 2-2 teáskanál hideg vízzel, sóval és borssal.
  3. 2 teáskanál olajat forrósítsunk fel a wokban. Egy tojást tegyünk bele és hintáztatva a wokot, folyassuk szét az edény falán. Hagyjuk, hogy összeálljon, majd csúsztassuk tányérra. A második tojást ugyanígy készítsük el. Az omletteket vágjuk kb. 2 cm-es négyzetekre.
  4. A maradék olajat erősen hevítsük fel a wokban. Tegyük bele az újhagymát és a fokhagymát, pirítsuk őket 1-2 percig. Adjuk hozzá a csiperkét, és pároljuk 2-3 percig.
  5. Keverjük bele a halszószt, adjuk hozzá a vízigesztenyét vagy bambuszrügyet és a garnélát, kevergetve pároljuk kb. 5 percig.
  6. Tegyük bele a főtt rizst, keverjük át, adjuk hozzá az omletteket is, és néhány perc alatt alaposan forrósítsuk fel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 397
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai sült rizs garnélával, garnélás rizs wokban, wokban sült gombás garnélás rizs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

solleggiato
solleggiato Thu, 2013-06-20 11:31

Most olvastam a receptet, neki is láttam azonnal :)
Halszósz az nem volt itthon, a többi hozzávaló igen, illetve fél mandulát is tettem bele.
Mit mondjak nagyon jól sikerült, agyon lettem dicsérve :)
Köszönöm a receptet!
Üdv: Kata

Samiya
Samiya / Samiya Thu, 2013-06-20 14:53

Szia Kata!
Örülök, hogy sikere volt! :))
A halszósz annyit tesz hozzá, hogy erőteljesebb tengeri herkentyűs íze lesz.
Köszönöm, hogy írtál és szép hétvégét kívánok előre is! :)
Üdv:
Samiya

290
jázmin rizs 280 g
tojás 2 db
víz 4 tk
kurkuma 1 tk
napraforgó olaj 3 ek
újhagyma 4 db
fokhagyma 1 gerezd
csiperkegomba 125 g
halszósz 2 ek
vízigesztenye 20 dkg
garnéla 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint