Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélás-szezámmagos pirítósok

Garnélás-szezámmagos pirítósok
Garnélás-szezámmagos pirítósok
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy teljes legyen a sor, Strafokker olajbogyós-chilis fetakréme és avokádós-citromos uborkasalátája után reprodukáltam a garnélás pirítósait is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Melegen az igazi.
Avokádós-citromos uborkasalátával körítve még finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A garnélát a tojásfehérjével, olajjal és sóval összeturmixoljuk, hogy kenhető állagú masszát kapjunk.
  2. A megmosott és megszárított újhagymákat felkarikázzuk és hozzákeverjük a püréhez.
  3. A toastkenyér szeletek héját levágjuk, a kenyereket, átlósan kétszer félbevágva, negyedeljük. A kis háromszögekre teáskanálnyi masszát halmozunk, elterítjük rajtuk, tetejüket meghintjük szezámmaggal.
  4. 220 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 882
elküldve: 0
receptkönyvben: 278
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

pirítósok garnélával, garnélás pirítósok szezámmaggal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

285
garnéla 200 g
tojásfehérje 1 db
0 ízlés szerint
szezámolaj 0.5 dl
újhagyma 5 db
szezámmag 2 ek
toast kenyér 8 szelet