Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélás tonhal cukkinivel, fokhagymaszósszal

Garnélás tonhal cukkinivel, fokhagymaszósszal
Garnélás tonhal cukkinivel, fokhagymaszósszal
48 perc / előkészület: 18 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Színes, finom vendégváró egytálétel.
Elkészíthetjük vokban is és grillpartin is.
Süthetünk hozzá pl. pitát. Kínálhatjuk a mártogatós szószt  a pirítóssal.

hozzávalók / 4 adag

A garnélás tonhalhoz

A fokhagymaszószhoz

ajánlat

Száraz fehérbort ajánlunk hozzá.
Chardonnay, ha lehet akkor Juhász, Nyakas, Haraszty, Bárdos pincészetektől. Egészségükre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat és a garnélát kiolvasszuk. Zsiradékkal megkent tepibe rakjuk. Sózzuk.
  2. Egy teflonos serpenyőben a hagymával és a paprikákkal, paradicsommal egy lecsós alapot csinálunk.
  3. Rádobjuk az apró kockára vágott cukkinit. (2 percig pirítjuk még az egésszet.) Sózzuk, borsozzuk.
  4. Majd rákanalazzuk a halas, garnéllás tepsibe.
  5. Betakarjuk sütőpapírral. (csak épphogy a tetejét) Oldalt hadd párologjon el a sok leve a cukkininek.
  6. 15 perc után levesszük a sütőpapírt, és még kb. 15 percig tovább sütjük.
  7. Készítsük el a főtt rizst (tartsuk melegen). Vagy rizs helyett pirítsunk sajtos kifliszeleteket.
  8. A fokhagymaszószhoz turmikszoljuk össze a fokhagymákat a tejföllel és 3 kanál liszttel, kis vízzel, sóval.
  9. Kis edénybe öntjük, és lassú tűznél összeforraljuk. (Ha sűrű lenne, tegyünk bele tejet.)
  10. Egy késhegynyi kurkumát keverjünk hozzá, és kész a szósz..
  11. Tegyünk a tányérra a halas garnélából és a zöldségekből.
  12. Tálalásnál lime levét csöpögtessünk rá, és díszítsük lime-karikákkal.
  13. A szószt ráönthetjük, vagy kis tálkákban szolgálhatjuk fel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 144
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas-zöldséges fokhagymaszósszal pirítóssal, tonhal garnélával és fokhagymaszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2011-06-21 04:29

Nagyon jo, a currys szosz kulonosen tetszik. Csak annyit valtoztatok majd rajta, hogy a garnelat csak a sutes vegen adom hozza, annak 15 perc szerintem rengeteg.

695
tonhal 50 dkg
garnéla 250 g
piros kaliforniai paprika 1 db
cukkini 3 db
lime 1 közepes db
vöröshagyma 1 db
tv paprika 1 db
koktélparadicsom 5 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizs 1 bögre
fokhagyma 6 gerezd
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
kurkuma 1 késhegynyi
finomliszt 3 evőkanál
tejföl 2 dl
víz 0.5 dl