Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélasaláta ropogós wontonnal Marton Adritól

Garnélasaláta ropogós wontonnal Marton Adritól
Garnélasaláta ropogós wontonnal Marton Adritól
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Denise Vivaldo-nál töltött gyakorlatom során volt olyan hét, amikor csak az Oscar-menüket készítettük és teszteltük. Már akkor mondta Séf Denise, hogy a sztárok minden évben újra és újra azt kérik, hogy ez a saláta szerepeljen a menün. Laktató, hiszen van benne fehérje-szénhidrát és persze sok-sok zöldség. Nem ragad, nem folyik, egy kis dobozban elfér, és egyetlen pálcikával könnyen elfogyasztható…Onnantól kezdve szinte minden másnap felváltva készítettük el az iskolában mi is, mert ez a tipikus "viszem és eszem"-étel.

hozzávalók / 4 adag

Dresszing

Salátához

Plusz feltét

Sütőzsiradék

Plusz feltét
Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dresszinghez minden elemet a cutterba dobunk, és krémesre aprítunk, hogy egy selymes salátaszószt kapjunk.Nekem most elég volt fél deci víz, de mehet több, ha úgy érzitek, hogy túl sűrű még a dresszing.
  2. A felforrósított (nagyjából: 190 fok) napraforgó olajban süssük ki a vékony csíkokra vágott wontonokat. 20-30 mp alatt aranybarnára sülnek. Vegyük ki őket óvatosan az olajból, és papírtörlőre helyezve, várjuk meg, míg az összes felesleges olaj lecsöpög róluk.
  3. A garnélarákot, ha szükséges, megtisztítjuk, majd felforrósított serpenyőben kis olívaolajon, chilivel és fokhagymával pár perc alatt készre pirítjuk.
  4. A római salátát leveleire szedjük, átöblítjük vízzel, és leitatjuk róla a nedvességet papírtörlővel. A leveleket hegyüktől szárukig, azaz fentről lefelé csíkokra vágjuk, vagy összetépkedjük. Hasonlóan járunk el a vízispenót leveleivel is.
  5. Egy-egy serpenyőben megpirítjuk a mogyorót és a szezámmagot is.
  6. Egy nagyobb tálban összekeverjük a salátaleveleket a pirított magokkal és a karikára vágott újhagymával és a korianderlevelekkel. Hozzáadjuk a garnélarákot és a dresszinget. Óvatosan összekeverjük. Legvégén a pirított wontont tesszük rá, igyekezve, hogy a csíkok ne törjenek szét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 483
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
989 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ráksaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

622
mogyoróvaj 150 g
szójaszósz 3 ek
szezámolaj 2 ek
rizsecet 1 ek
mogyoróolaj 1 ek
méz 4 ek
chiliszósz 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 2 cm
víz 0.5 dl
római saláta 1 közepes db
vízispenót 20 szál
koriander 2 csokor
garnéla 10 dkg
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
chili 0 ízlés szerint
kínai tészta 10 dkg
földimogyoró 10 g
szezámmag 2 teáskanál
újhagyma 4 közepes db