Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gateau Marcel

Gateau Marcel
Gateau Marcel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unokahúgomnak készült ez a finom sütemény. A receptjét is ő szerezte valahol a messzi Dániában, és elküldte nekem is. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóval is.

hozzávalók / 8 adag

A tortához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk, és süpapírral kibélelünk (alt és oldalát).

  2. A csokoládét és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk.

  3. A tojássárgákat 130 g cukorral és a kikapart vaníliamaggal kézi mixerrel habosra verjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.

  4. A már kihűlt csokoládé-vaj masszát óvatosan a tojássárgája habhoz keverjük. Majd adagonként hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.

  5. A krémet két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket hűtőbe tesszük.

  6. A krém másik felére rászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkeverjük. Az előkészített tortaformába öntjük, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A tortaformából kivesszük.

  7. A tortalapot egy tánrra tesszük, köréje csatolunk egy tortakarimát.A narancslekvárt rákenjük a tortára, majd rásimítjuk a maradék krémet.

  8. A kész tortát legalább 4 órára hűtőbe tesszük. A tortakarimát eltávolítjuk. Megszórjuk a csokoládéforgáccsal.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 374
elküldve: 66
receptkönyvben: 569
elkészítve: 11/23
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládékrémes torta, csokoládétorta, csokikrémes csokitorta, narancslekváros csokoládétorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-07-28 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

tregard
tregard Sun, 2013-07-28 09:40

biztos, hogy nem. nekem van olyan csokoládétorta receptem, amibe egyáltalán nem kell liszt. a tojás tartja össze, mint itt is, a viszonylag kisméretű süteménybe sok tojás kell.

erili
erili Sat, 2013-07-27 17:57

Kaktusz02
Biztos nem elírás. Én is ki szoktam kenni, mert így stabilan tapad a sütőpapír a tortaformához vagy a tepsihez. Éppen csak - leheletnyi vékonyan - kell kikenni.

Kaktusz02
Kaktusz02 Sat, 2013-07-27 16:42

Ugye az csak elírás, hogy vajjal kikenjük, és utána kibéleljük sütőpapírral? Nagyon jól néz ki,kipróbálom!

561
vanília 0.5 db
csokoládé 250 g
cukor 200 g
vaj 200 g
tojás 7 db
finomliszt 1 csapott ek
narancslekvár 125 g
csokoládéforgács 2 ek