Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazdag pizzás csiga

Gazdag pizzás csiga
Gazdag pizzás csiga
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször elkészítettem, mindig nagy sikert aratott a családban! smileycheeky

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a kevés tejben, addig a többi hozzávalót egy nagy edénybe öntjük. Ha feljött az élesztő, ráöntjük, és dagasztógéppel vagy kézzel dagasztjuk!
  2. Kicsit kelni hagyjuk.
  3. Ha megkelt, 2 részre osztjuk, és egyenként vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. Megkenjük a házi ketchuppal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oreganóval!
  5. A reszelt füstölt sajtot eloszlatjuk rajta, majd megszórjuk kolbászkarikákkal, párizsival, az újhagymával és a juhtúróval! A fantáziára van bízva, ki mivel szeretné csinálni!
  6. Szorosan feltekerjük, és 2 cm vastagon felszeleteljük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk a trappista sajttal, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük! A tölteléket bárki variálhatja kedve szerint!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 838
elküldve: 3
receptkönyvben: 299
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Rencsy

Mióta szakács: 2012.07.31.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-kolbászos csiga, pizzás csiga sajtosan, pizzás-sajtos kelt csiga

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Moni8607
Moni8607 Thu, 2012-11-08 18:12

Elkészítettem, nagyon finom lett! Ha valaki megpróbálkozna ezzel a recepttel, nem bánja meg ha meglocsolja sütés előtt és sütés közben olvasztott vajas-tejjel. Így talán ízesebb és puhább lesz a tésztája, de ennek ellenére roppanós marad.
Köszönöm a receptet!!:)

Rencsy4
Rencsy / Rencsy4 Fri, 2013-03-22 19:28

Kedves Moni8607!
Bocsánat,h ilyen későn írok, köszönöm a dicséretet!
További jó főzőcskézést, sütögetést kívánok! :)

979
élesztő 2.8 dkg
finomliszt 50 dkg
tejföl 1.5 ek
napraforgó olaj 1 ek
víz 2.4 dl
2 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
tej 1 dl
csípős kolbász 10 dkg
párizsi 20 dkg
füstölt sajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
újhagyma 2 db
juhtúró 5 dkg
ketchup 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint