Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazdag zöldséges-húsos rakott tészta

Gazdag zöldséges-húsos rakott tészta
Gazdag zöldséges-húsos rakott tészta
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom, zöldséges tésztát magam találtam ki, megtörve a hagyományos vasárnapi ebédek monotonságát, és hogy friss zöldségeket is belecsempésszek családom étrendjébe. Három fiam és férjem alapból húskedvelők, ám ennek ellenére nagyon ízlett nekik és óriási sikert aratott.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Előtte a maradék húsleves levéből finom fokhagymakrémlevest készítettem. Délutáni desszert almás pite volt. Mindenkinek ízlett, kell-e ennél több egy háziasszonynak?

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsákra szedjük, megmossuk, majd enyhén fűszeres, sós vízben puhára főzzük.
  2. A csirkemellet megmossuk, majd kisebb kockára vágjuk. Ezután egy nagyobb lábasban, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd befűszerezzük. Só, bors, oregánó, majoranna, 3-4 szál újhagyma belekarikázva, és egy kis wok. Ezeket a fűszereket ízlés szerint lehet használni, vigyázva , hogy nehogy elsózzuk a húst. A brokkoli főzővizéből veszünk egy keveset, ezzel együtt puhára pároljuk a húst.
  3. A spenótot (én fagyasztottat használtam), miután kiengedett, kevés olajon, áttört fokhagymával, sóval, borssal kicsit megpároljuk.
  4. Miután mindezek elkészültek, a csirkére öntjük a spenótot, és a brokkolit szűrőkanállal szintén rátesszük. Jól átkeverjük, hogy a brokkoli nagyobb darabjai is összetörjenek. Így egy laza, jó illatú, fűszeres, húsos raguvá válik az étel, amihez aztán hozzáöntjük a főzőtejszínt, és az egészet a tűzön, még egyszer "átrottyantjuk".
  5. A tésztát (ami lehet orsó, szarvacska stb..) a szokott módon megfőzzük, majd leszűrjük.
  6. Egy nagyobb tepsi aljára kevés olajat öntünk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd a tésztát és a ragut rétegezve belemerjük, közben kicsit összekevergetjük őket egymással. :)
  7. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokon előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x38 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 905
elküldve: 5
receptkönyvben: 142
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

encsi71

Mióta szakács: 2015.04.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

brokkolis-csirkés fusilli, csőben sült spenótos-húsos tészta, fusilli csirkemellel és zöldségekkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

644
fusilli tészta 75 dkg
csirkemell filé 80 dkg
brokkoli 80 dkg
spenót 50 dkg
fokhagyma 5 gerezd
főzőtejszín 0.5 dl
trappista sajt 30 dkg
3 kávéskanál
wok fűszerkeverék 4 kávéskanál
újhagyma 3 közepes db
bors 0 ízlés szerint
oregánó 2 kk
ételízesítő 3 kávéskanál
majoranna 1 kk