Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazpacho

Gazpacho
Gazpacho
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamennyi nemzetnek megvannak a maradék kenyér felhasználására a saját receptjei. A spanyol konyhákban így csinálják.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot és az uborkát megmossuk, a hagymát meghámozzuk.
  2. Nagyobb darabokra vágjuk a hozzávalókat (a kenyeret is) és egy tálban összekeverjük, megsózzuk.
  3. Összekeverjük a balzsamecetet 4 ek olívaolajjal és rálocsoljuk a keverékre.
  4. Folpack fóliával letakarjuk és a hűtőszekrényben legalább 12 óráig (de jobb, ha egy egész napig) érni hagyjuk.
  5. Kivesszük a hűtőszekrényből, és a fokhagymát hozzáadva összeturmixoljuk.
  6. Kb. azonos mennyiségű vízzel felhigítjuk, hogy még sűrű, de leves állagú legyen.
  7. Belekeverjük a maradék olívaolajat, borsozzuk és ha szükséges sózzuk.
  8. Hidegen tálaljuk. Felkockázott uborkát tehetünk bele betétnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 85 912
elküldve: 22
receptkönyvben: 670
elkészítve: 23/34
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

spanyol hideg paradicsomos leves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

durcasjogasz
durcasjogasz Sun, 2012-05-20 11:01

Sziasztok!
Én voltam Spanyolországban, ahol ettem gazpachot és ma megcsináltam ezt receptet. A kettő köszönőviszonyban sincs egymással.
Balszerencsémre csak most találtam meg a megfelelő receptet, ha valakit érdekel, itt van:
http://buvosszakacs.blog.hu/2007/06/09/gazpacho
Az eredeti receptbe paprika is kell, vöröshagymával készítik és extra szűz olívaolajjal. Az olívaolajat óvatosan keverik bele a levesbe a botmixerrel, így nem gyöngyözik a leves tetején, ami elég illúzióromboló egy levesnél. Az sem mellékes, hogy a végén még le is kell szűrni.

vityo
vityo Mon, 2011-07-25 15:39

Köszi ezért a jó kis receptért! Már egyszer elkészítettem, és nagyon finom lett, az egész családnak ízlett! Ezért ma megint bekészítek egy (jó nagy) adagot! :)

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2011-07-25 23:57

nincs is jobb, mint egy nagy adag hideg gazpacho a nyári melegben!...
azaz a meleg húsleves ebben az őszi hidegben?...
most akkor hogy is? de mindegy, érik a paradicsom, ott az uborka, természetesen ez a recept élvez előnyt ;-)
üdv,
toma

rapne
rapne Fri, 2011-07-08 12:59

EZ ISTENI FINOM!
Köszönöm a receptet! Este bekészítettem, reggel összeturmixoltam és ebédre valami hihetetlen jót ettem belőle! :)

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2011-07-09 01:43

kedves Rapne!
örülök, hogy ennyire ízlett! itt a nyár, az embernek sokszor csak valami hidegre van gusztusa...
ez frissítő, és laktató étek egyben.
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-20 19:40

Á, itt a titok: kell állni hagyni! Köszi :)

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2010-05-20 21:53

kedves Andrea!
nagyon fontos. kell, hogy összeérjenek az ízek...
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

319
paradicsom 6 nagy db
kígyóuborka 1 db
lila hagyma 1 db
bagett 150 g
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 8 ek
balzsamecet 4 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 3 dl