Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazpacho Barcelonából

Gazpacho Barcelonából
Gazpacho Barcelonából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyöngyi barátnőm isteni, Spanyolországot idéző levese forró nyári napokra. Bővebb sztori itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

30 fok felett. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot meghámozzuk. Ha igazán jó, érett, illatos paradicsommal dolgozunk, könnyen lejön a héja egy éles kés segítségével.
  2. Az uborkát szintén meghámozzuk, a hagymát felvágjuk, a fokhagymát aprítjuk.
  3. A paprikát megtisztítjuk a magoktól. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és 2 perc alatt összeturmixoljuk.
  4. Ha kész, átszűrjük, és ha szükséges, kis vízzel hígítjuk. Jól lehűtve, olívaolajjal finoman meglocsolva tálaljuk.
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 63 673
elküldve: 10
receptkönyvben: 882
elkészítve: 49/49
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségkrémleves, hideg zöldségleves

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sbalogh
sbalogh Sun, 2018-12-16 12:20

Tegnap láttam egy spanyol filmet (Nők az idegösszeomlás szélén : )
Ebben a gazpachohoz még őrölt köményt is adtak .
Azt mondták, hogy a siker az arányokon múlik.
Köszönöm szépen a receptet! Kipróbálom így is , úgy is .

Zitacity
Zitacity / Zitacity Sat, 2017-08-05 12:45

Szia! Már többször készítettem, nagyon ízlik, én még kicsi borsot raktam bele, mert a férjem szerint a paradicsom szereti borsot. :)
Ilyen melegben nagyon jó, nem kell főzni.

valcsi68
valcsi68 Thu, 2015-08-27 13:03

Elkészítettem pár változtatással. :) Paradicsom helyett házi paradicsomlevet, uborka helyett pedig házi kovi ubit raktam bele. Lehet hogy így nem az igazi spanyolországi leves, de így is nagyon finom lett.

Köszönöm a receptet! :)

Katicabogaram
Katicabogaram / Katicabogaram Fri, 2014-05-23 13:12

Elkészítettem, most hűl. Alig várom, hogy megegyem. Még langyosan is nagyon finom! Egy igazi vitaminbomba. Köszi az egyszerű receptet! Bogi

BMissy
BMissy Thu, 2014-04-24 23:21

Szia! Jól hangzik a recept, el is mentettem, de lenne egy kérdésem: milyen uborka van benne? Kígyóuborka vagy valamilyen savanyított?

194
paradicsom 1 kg
zöldpaprika 0.5 db
uborka 110 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
1 ek
balzsamecet 1.5 ek
olívaolaj 60 ml
fűszerpaprika 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
víz 0.5 dl