Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazpacho leves párolt tigrisrákkal

Gazpacho leves párolt tigrisrákkal
Gazpacho leves párolt tigrisrákkal
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hideg, spanyol stílusú leves az Electrolux konyhájából.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a hideg, spanyol stílusú leves tökéletes választás előételnek vagy vacsorának is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a paprikát, magozzuk ki, és vágjuk ki a hártyáját. Végül kockázzuk fel az egyiket, a másikat pedig vágjuk nagyobb darabokra.
  2. Hámozzuk meg az uborkát, és vágjuk félbe. Az egyik felét magozzuk ki (és tegyük félre a magokat a leveshez), majd vágjuk kis kockákra. A másik felét pedig vágja nagyobb darabokra.
  3. Daraboljuk fel a többi zöldséget is.
  4. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket tegyük egy lábosba, öntsük rá az alaplevet, az olívaolajat és az ecetet, majd tegyünk bele egy szelet kenyeret. Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
  5. Turmixszoljuk le a levest, szűrjük át, majd ízesítsük sóval, borssal.
  6. Melegítsük fel a sütőt hőlégkeverés programon 95 °C-ra. Tisztítsuk meg a rákokat, és pároljuk 5-6 percig. Gőzsütéssel Interval programon, 95 °C-on ugyanígy járjunk el. Miután kivettük a sütőből, sózzuk és borsozzuk.
  7. Szedjük ki a levest tálkákba, tegyünk mindegyikbe egy kis apróra vágott paprikát és uborkát, illetve tigrisrákot. Díszítsük kis bazsalikomlevelekkel.
  • sütési hőfok: 95°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 489
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Electrolux

Mióta szakács: 2013.11.29.
20 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hideg paradicsomleves rákkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

394
tigrisrák 12 dkg
kenyér 2 szelet
zöldség alaplé 600 ml
paradicsom 400 g
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
kígyóuborka 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 100 ml
vörösborecet 30 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 8 levél