Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Genovai pesto

Genovai pesto
Genovai pesto
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle pesto létezik, a szicíliai ricottás, aszalt paradicsomos, a calabriai borsos, de a király mindenképpen a pesto genovese, azaz a zöld színű, genovai pesto.

Az elkészítése nem nagy ördöngösség, ám pár szabályt mindenképpen be kell tartani. A bazsalikom leveleket nem szabad megmosni, esetleg csak letörölgetni. A szószt mindig mozsárban (kő vagy porcelán) kell elkészíteni, mert az aprítógépben a magas fordulatszámon felhevül és megfeketedik (oxidálódik) a bazsalikom levele.

A hozzávalóknál is ügyeljünk a megfelelő alapanyagok beszerzésére: a só legyen nagy szemű, mert így könnyebben összemorzsolja a fűszernövény leveleit. A bazsalikomból a kis levelűt válasszuk, mert az aromásabb. A sajtok esetében a pecorinót (juhtejből készült félkemény sajt) nehezebb beszerezni, de járjunk utána, mert ha tehén- vagy kecsketejből készült sajttal helyettesítjük, akkor elmarad az igazi "olaszos" ízvilág.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy adag pesto 600 gramm tésztához elegendő.

Tészta helyett pirítósra, húsokra vagy halakra kenve is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss, de száraz bazsalikom leveleit tépkedjük le, és a nagy szemű sóval együtt tegyük egy mozsárba. Lassan dörzsölgessük egészen addig, amíg levet nem kezd ereszteni. (Ha véletlen nedves lenne a bazsalikomlevelünk, mondjuk, mert a kertből hoztuk, és még harmatos, akkor törölgessük szárazra.)
  2. Adjuk hozzá a két gerezd fokhagymát, majd a fenyőmagot, és dörzsölgessük, törjük tovább, amíg krémessé nem kezd válni.
  3. A masszába keverjük bele a kétféle (parmezán és pecorino) reszelt sajtot, majd lassanként öntsük hozzá az olívaolajat. Az egészet jól elegyítsük össze, de ne legyen teljesen homogén.
  4. Mielőtt a tésztára tennénk, a tészta főzővizéből egy-két evőkanálnyival fellazíthatjuk a pestót.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 344
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöld pesztó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

349
bazsalikom 50 g
parmezán sajt 70 g
pecorino sajt 30 g
fenyőmag 15 g
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
olívaolaj 100 ml