Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Geológus - csokirúd

Geológus - csokirúd
Geológus - csokirúd
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi rádióújságban olvastam annak idején a receptet.

Egy indexes fórumon meg ezt írták róla: "Van egy csokimasszás kekszrolád, amit sztem mindeki ismer. Amikor én a Földtani Intézetben dolgoztam, az ottani kollégák Geológusként emlegették (és ölre mentek a kérdésben, hogy ez konglomerátum-e, avagy breccsa. (Szerintem ez utóbbi, inkább szögletes a hordalék.)"

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A háztartási kekszet apró darabokra tördeljük. A mazsolát beáztatjuk. 
  2. Vastag falú lábosban összekeverjük a tojást a cukorral, vajjal és a vaníliás cukorral; majd felolvasztjuk.
  3. Beletesszük a kakaót, a mazsolát, a durvára vágott dióbelet - és ha van, a kandírozott gyümölcsöket. Sűrűre főzzük.
  4. Belekeverjük a kekszet. Az egészet alufóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, alufóliával befedjük, és legalább 1 napig érleljük.
  5. A fóliából kibontva, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 166
elküldve: 29
receptkönyvben: 357
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: 2

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokimasszás kekszrolád, kekszes csokirúd

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cicelle
cicelle Fri, 2013-08-23 14:48

Kedves Petra, nagyon szépen köszönöm ezt a receptet! Ez az édesség volt gyerekkorom "sztárja" nálunk, de elveszett a recept (hogy Anyukám hogy felejthette el, miután kábé ezerszer elkészítette szegény, azt nem tudom :-D) és olyan nagyon-nagyon rég óta keresem, de egyik sem idézte fel a számban a régi emlékeket...egészen mostanáig!!! Nagyon örülök neki :-)
Mi egyébként majomkenyérnek hívtuk, mert nem őzgerincformában készült, csak simán alufóliában, és az a szabálytalan lepényszerűbb forma talán a fa termésére emlékeztetett (bár akkoriban fogalmunk sem volt, mi az a majomkenyérfa, nem tudtuk megguglizni :-). Nem volt benne dió meg semmilyen gyümölcs, viszont a krémbe főtt egy adag kávé is, arra emlékszem. Talán érdemes így is kipróbálni.
Nagyon köszönöm még egyszer, további jó főzőcskézést kívánok! :-)
Ágota

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-07-30 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

582
háztartási keksz 25 dkg
tojás 2 db
cukor 20 dkg
vaj 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 ek
mazsola 10 dkg
dió 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
kandírozott narancshéj 5 dkg