Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

George Hamilton torta

George Hamilton torta
George Hamilton torta
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is a nagy júliusi családi ünneplésre készült a rumos-meggyes puncstorta, az aszpikos sonkatekercs, a málnamisu kétféle piskótával, és a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen mellé. Erre a tortára nagyon büszke vagyok, mert most a torta külsejével is 100%-ban elégedett voltam, nem csak az ízével.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Tésztára sütés előtt

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, citromlével, és a vége felé a keményítővel.
  3. A sárgájás masszát pontosan kétfelé vesszük.
  4. A tortaforma aljába sütőpapírt szabunk, és rákenjük az egyik felét a masszának. A tojásfehérje habot is kettéosztjuk, és a tortaformába simítjuk a sárga tésztára. Megszórjuk a szeletelt mandula felével.
  5. Előmelegített, 160 fokos sütőben légkeveréssel kb 30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával takarjuk le. A tészták másik felét ugyanígy megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
  6. Az egyik tortalapot cikkekre vágjuk.
  7. A töltelékhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk. A díszítésre félreteszünk pár szemet, a többit felkockázzuk.
  8. A hulala habtejszínt a porcukorral, a vaníliás cukrokkal, a habfixálókkal kemény habbá verjük. A tejszínből félreteszünk a díszítéshez.
  9. A tejszínbe óvatosan belekeverjük a felkockázott epret.
  10. Az egész tortalap köré csatoljuk a tortagyűrűt. Megtöltjük az epres tejszínnel. Elsimítjuk, és ráhelyezzük a cikkekre vágott tortalapot. A tejszínnel és az eperszemekkel díszítjük.
  11. Egy éjszakát hűtőbe tesszük, és másnap tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 833
elküldve: 6
receptkönyvben: 43
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habcsók tetejű torta, Hamilton torta, epres Hamilton torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sun, 2013-07-28 09:03

szia, szuperjól néz ki a tortád, de sajnos a linkek nem működnek, pedig ez a málnamisu recept igazán érdekelne :-)
Megnéznéd, mi lehet a gond? Andi

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2013-07-28 09:08

Kedves Andi!
Köszönöm kedves hozzászólásodat. Azok a receptek pedig ma délután fognak megjelenni, azért nem tudod még elérni. Üdvözlettel:Kinga

759
tojássárgája 6 db
porcukor 15 dkg
vaj 15 dkg
finomliszt 18 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 6 db
porcukor 18 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
citromlé 1 ek
mandulapehely 5 dkg
növényi habtejszín 5 ml
habfixáló 3 csomag
eper 50 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 8 dkg