Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gerbeaud ahogy Kattika készíti

Gerbeaud ahogy Kattika készíti
Gerbeaud ahogy Kattika készíti
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zserbót is mama szokta készíteni, szerintem sokkal finomabb, mint a cukrászdai!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a hozzávalókat összegyúrjuk, lapokat nyújtunk belőle.

  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk az első lapot, megkenjük lekvárral, valamint megszórjuk a diós-cukros citromhéjas keverékkel, majd ugyanígy folytatjuk a rétegezést úgy, hogy tészta lap legyen legfelül.

  3. Előmelegített 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

  4. Mikor kihűlt, a tetejét megkenjük olvasztott csokoládéval vagy csokoládémázzal.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 707
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó, lekváros-diós süti, zserbó szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

974
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
cukor 6 dkg
élesztő 12.5 g
tejföl 3 ek
tojássárgája 2 db
1 csipet
dió 25 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 3 ek
tejcsokoládé 200 g