Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gerslisaláta nektarinnal és mentával

Gerslisaláta nektarinnal és mentával
Gerslisaláta nektarinnal és mentával
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többek között az a szuper az árpagyöngysalátában, hogy hidegen, melegen, főételként és köretként egyaránt fogyaszthatjuk, és nincs is vele sok meló. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gerslit sós vízben fél óra alatt készre főzzük, majd egy szűrő segítségével lecsepegtetjük.
  2. Amíg a gersli fő, felaprítjuk a nektarint, a zöldségeket, a petrezselymet és a mentát. Mindent egy nagy tálba teszünk.
  3. Elkészítjük az öntetet: egy kisebb befőttesüvegbe öntjük az olajat és a citromlevet, és hozzáadjuk a mustárt. Sózzuk-borsozzuk, majd jól összerázzuk.
  4. A felaprított zöldségekhez adjuk a gerslit, meglocsoljuk az öntettel, alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatunk is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 280
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

árpagyöngysaláta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

207
gersli 20 dkg
nektarin 2 db
kígyóuborka 0.5 db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
koktélparadicsom 8 db
újhagyma 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
menta 2 szál
olívaolaj 4 ek
citromlé 2 ek
dijoni mustár 1.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl