Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gerslisaláta sült zöldségekkel

Gerslisaláta sült zöldségekkel
Gerslisaláta sült zöldségekkel
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Jamie Oliver sült zöldséges bulgursalátája alapján készült, némi változtatással. Érdemes többszínű cukkinit és paprikát használni, ha tehetjük. A borsócsíra helyettesíthető bármilyen keményebb levelű zölddel, pl. pak choi-al, édesköménnyel stb, kisebbre vágva. Nagyon jó körítésnek és önálló salátának is - én friss koktélparadicsommal ettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Húsok mellé körítésnek, önmagában egy könnyű étkezésnek ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a gerslit enyhén sós-borsos vízben, és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a cukkinit és a padlizsánt vágjuk egyforma, falatnyi kockákra. Vágjuk hozzá hasonló méretűre a kicsumázott paprikát és a megpucolt lilahagymát. Pucoljuk meg a fokhagymát, és vágjuk szeletkékre.
  3. Egy nagy tepsit vagy grilltálcát olajozzunk ki az olívaolajjal (én kerámiabevonatos tepsit használok, így nem ragad le). Szórjuk bele az eddig felaprított és összekevert zöldségeket úgy, hogy alaposan szétterüljenek. Szükség esetén használjunk 2 tepsit, hogy a zöldségek megpirulhassanak. Süssük a zöldségeket 190 fokon, légkeveréssel kb. 45 percig, amíg teljesen átsülnek, és alaposan meg is pirulnak.
  4. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és azonnal öntözzük meg a zöldségeket az ecettel, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Időközben mossuk, szárítsuk meg, és vágjuk apróra a petrezselymet, bazsalikomot, mentát és az oregánót.
  6. Ha a zöldségek kihűltek, szórjuk meg őket a fűszerekkel. A kihűlt gerslit öntözzük meg citromlével.
  7. Vágjuk finom karikákra az újhagymát, és rövid darabokra a borsócsírát.
  8. Egy salátástálban, vagy magában a tepsiben keverjük össze óvatosan, két salátavilla vagy falapát segítségével a sült zöldséges keveréket, a gerslit és a friss zöldeket.
  9. Tartsuk hűtve, míg el nem fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 492
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

The Green Cook

Mióta szakács: 2016.05.02.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gerslisaláta, árpagyöngy saláta, sült zöldséges gerslisaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
gersli 15 dkg
víz 3 dl
cukkini 2 közepes db
padlizsán 2 db
paprika 1 közepes db
lila hagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
csírák 2 dkg
újhagyma 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 1 marék
menta 1 szál
oregánó 2 szál
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
almaecet 2 ek