Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gertrud szelet

Gertrud szelet
Gertrud szelet
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családi receptfüzetet lapozgatva bukkantam rá erre, a már rég nem készített süteményre.
Gondoltam a karácsonyi asztalon méltó helyet kap majd.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket különválasztjuk, és vízgőz felett a porcukorral kemény habbá verjük.
  2. Ezután levesszük a gőzről, és egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert pudingport.
  3. 25 x 35 cm-es, kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük, majd a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni.
  4. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a végén belekeverjük a 3 tojás sárgáját és a rumot. Ezt a krémet simítjuk a kihűlt tészta tetejére.
  5. A mázhoz a 3 tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
  6. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon, majd vízbe mártott késsel keskeny szeleteket vágunk belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 67 376
elküldve: 2
receptkönyvben: 633
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
mikor: uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

puncsos szelet, puncskocka

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dömi
Dömi / Dömi Sun, 2010-08-15 19:43

Szia!
Nagyon fincsi lett a süti,nagy sikert aratott! A receptet is elkérték! Köszi a receptet, fogok máskor is csinálni!

Dömi
Dömi / Dömi Sun, 2010-08-15 10:42

Szia!
Ma majd holnap megírom,hogy hogy tetszett a családnak! De szerintem jól néz ki és fincsi lesz. Kostolgattam készítés közben és külön-külön jó, akkor egyben is biztos! :):):):)

Dömi
Dömi / Dömi Sat, 2010-08-14 15:03

Elkészítettem a sütit! Nekem lett vagy 5 cm vastag tésztám! Nem kevés egy kicsit erre a sok tésztára ez a krém? A tieden olyan vastagnak tűnik a krém, nekem meg vékony lett.
De azért fincsi lett. Anyunak csináltam szülinapjára, ugyanis Gertrúdnak hívják! :)

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2010-08-14 23:14

szia Dömi!
először is az Isten életesse Édesanyádat!
bevallom nekem sem mindig sikerül ugyanúgy ez a süti (a képp épp a nemsikeres változatot mutatja ;-)
elég tömény a süti, a tészta meg nem olyan száraz, mint a hagyományos piskóta, plussz a tojáshab... szerintem mindenből elegendő a mennyiség.
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 16:51

Köszönöm a jó tanácsot ígyekszem tanúlní üdv Marcsi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-13 14:45

Fínóm ami habot a tésztába tettem az szép lett de amit a tetejére az nem igazán síkerűlt.De nem túdtam rá jönni hogy mit rontóttam el.Nem lett szép magas a hab de megettűk mert fíncsí.Köszönöm üdv Marcsi.

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2010-03-13 22:05

kedves Marcsi!
köszi a dícsérő szavakat. én először még hidegen elkezdem felverni a habot, és csak utána teszem bele a porcukrot. ezt követően kerül a gőz fölé, és ott is folyamatosan kell verni.
remélem legközelebb már jól sikerül.
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-30 20:57

Ma elkészítettem ezt a sütit! Nem nehéz,és nagyon finom!:-)

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2010-01-31 15:04

kedves Csillag!
nagyon köszönöm a kommentet. örülök, hogy finom lett a süti.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

452
tojás 6 db
porcukor 210 g
puncs pudingpor 4 csomag
sütőpor 1 csomag
1 csipet
margarin 250 g
porcukor 150 g
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 3 db
rum 1 ek
tojásfehérje 3 db
porcukor 200 g
citromlé 4 csepp