Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gertrúd-szelet

Gertrúd-szelet
Gertrúd-szelet
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti eredetileg nem így néz ki, de szerintem így sokkal mutatósabb. :)
 

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Isteni finom sütemény, nem annyira tömény és könnyen elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  2. Utána a vaníliás cukrot, a sütőport és a pudingport összekeverjük a tojássárgákkal.
  3. A két krémet lazán, de egyenletesen összeforgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. (Sütőpapírral bélelt közepes vagy attól nagyobb méretű tepsiben.)
  5. A kihűlt tésztalapot kettévágjuk.
  6. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  7. A tojássárgákat a búzadarával és a tejjel keményre főzzük, ha ez kihűlt hozzákeverjük a rumot.
  8. A két krémet összekeverjük.
  9. Az elkészült krémet a 2 tésztalap közé kenjük.
  10. A tetejére a tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett nagyon kemény habbá verjük.
  11. Végül a tésztalap tetejére kenjük, tetejét villával hullámosra díszitjük.
  12. A hab tetejére szórhatunk mandulát is.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 547
elküldve: 6
receptkönyvben: 187
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

_Angi_

Mióta szakács: 2011.06.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos süti, pudingos-mandulás süti, rumos-pudingos süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

499
tojás 6 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
epres pudingpor 4 csomag
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
tojássárgája 4 db
búzadara 3 evőkanál
tej 3 dl
rum 0.5 dl
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
mandula 5 dkg