Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenye kocka - Salamon Csillától

Gesztenye kocka - Salamon Csillától
Gesztenye kocka - Salamon Csillától
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővéremtől kaptam ezt a nagyon jó receptet.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az étolajat, lisztet, sütőport, kakaót és a tojások felvert habját.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A pudingport a tejjel felfőzzük, a margarint a porcukorral kikeverjük,majd hozzá adjuk a gesztenyemasszát. A pudingot és a margarint összekeverjük, és a piskótára tesszük.
  4. A hulalát felverjük a habfixálóval, és a süti tetejére kenjük.


 

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 449
elküldve: 8
receptkönyvben: 303
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos gesztenyés, gesztenyés süti habosan

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Fri, 2011-12-23 15:34

Kedves Ilonka57!
Huuuuuha,tényleg kimaradt.Véletlenül.Igen-igen a krémhez kell keverni.
Köszönöm az észrevételt.De ön rutinosan megoldotta:))))
Békés karácsonyt kívánok!
Csilla.

Ilonka57
Ilonka57 Fri, 2011-12-23 14:42

Szia! Most csináltam meg a sütidet, nagyon guszta és biztos olyan finom is. Egyik karácsonyi sütim lesz. Két hozzászóló is kérdezte a gesztenyét, én a vajas krémhez kevertem és úgy össze az egészet. A hozzávalókban szerepel, de az elkészítésben nincs benne, mikor kell hozzákeverni. Kezdő "sütők" talán ezért nem mernek nekiállni.
Köszi a receptet!

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Wed, 2011-10-26 13:47

A hulala egy borzalom, de abba még minek kell habfixáló is? Tudom, h előttem is ezt kérdezte valaki, de na :)

Elég a tejszínt felmelegíteni majd jéghidegre hűteni, olyan mint a hulala és nem rakódik le az ereidben!

Müszi
Müszi Wed, 2011-10-26 10:56

Bocsánat Csilla, de úgy látom, hogy a gesztenyét kifelejtetted a leíráskor. Egyébként biztos finom a süti.
Üdvözlettel: Marika

Ibóka
Ibóka / Ibóka Wed, 2011-10-26 10:56

Szia! Gondolom a gesztenyemassza a pudingporos részhez kerül, de mikor és milyen formában? Keverjem össze a margarinnal?

584
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 1 ek
gesztenyemassza 50 dkg
margarin 20 dkg
növényi habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag