Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenye rolád

Gesztenye rolád
Gesztenye rolád
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmtől kaptam a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük, és melegen felcsavarjuk.

Krémhez

  1. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport tejjel felfőzzük, majd langyosan a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.
  2. A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük.

Töltelékhez

  1. A gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk.
  2. Egy órán keresztül a hűtőben pihentjük.

Tetejére

  1. Gőz fölött a csokoládét megmelegítjük, és a piskótát bevonjuk vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 257
elküldve: 5
receptkönyvben: 113
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyével töltött piskótatekercs, csokimázas gesztenyés tekercs, gesztenyés rolád csokival bevonva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1211
tojás 6 db
cukor 10 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
margarin 10 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
gesztenyemassza 15 dkg
gesztenyemassza 35 dkg
étcsokoládé 20 dkg