Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenye tekercs 2. - piskótából

Gesztenye tekercs 2. - piskótából
Gesztenye tekercs 2. - piskótából
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi  gesztenyés finomság, kevés friss gyümölcsöt, tejszínhabot adhatunk mellé.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból szokott módon diós piskótát sütünk, nagy tepsiben (30X40cm), sütőpapírral bélelve.
  2. Egy tiszta konyharuhába a kész, meleg piskótát feltekerjük, és abban hagyjuk kihűlni.
  3. Közben elkészítjük a gesztenyekrémet.
  4. Megfőzzük a pudingot, hagyjuk hűlni.
  5. A többi hozzávalót egy nagyobb keverőtálban géppel megkeverjük a következő sorrendben: gesztenye, porcukor, rum, majd kanalanként hozzáadjuk a langyos pudingot, végül beleforgatjuk a külön tálban habbá vert tejszínt.
  6. A kész krémet fél órára hűtőbe tesszük (vagy 10 percre a mélyhűtőbe), majd megtöltjük a piskótát, és kívül is megkenjük.
  7. Ismét hideg helyre tesszük,1-2 óra múlva olvasztott csokival díszítjük, esetleg reszelt gesztenyével.
  8. A tekercs két végét teljesen bevonhatjuk csokival.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 337
elküldve: 2
receptkönyvben: 173
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyével töltött diós piskóta, diós-gesztenyés piskótarolád, gesztenyés piskóta csokimázzal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

572
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 6 evőkanál
dió 4 dkg
víz 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
gesztenyemassza 50 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
rum 0.5 dl
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 10 dkg
gesztenyemassza 2 dkg