Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyeerdő torta

Gesztenyeerdő torta
Gesztenyeerdő torta
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom a születésnapjára meggyes tortát kért, de mivel nemrég feketeerdő tortát készítettem, gesztenyéset pedig már kb. egy éve, így született a feketeerdő torta után szabadon: a gesztenyeerdő torta.

Mivel 28 cm-es formában sütöttem, előbb egy 6 tojásos, majd egy 3 tojásos piskótát sütöttem - a sütési idő ezért ennyi, mivel a két lap kb. ennyi idő alatt készült el. Kisebb formában (pl. 24 cm) elegendő 6 tojásos piskótából készíteni, és azt 3 lapra vágni, ebben az esetben krém is kevesebb kell - és a sütési idő is értelemszerűen rövidebb lesz (kb. 30 perc).

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd a sárgákat a cukorral is habosra keverjük.  Belekeverjük a sütőporos-kakaós lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját, végül vajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. Tűpróba! A 6 tojásos piskótához 4 kanál liszt + 2 kanál kakaó, a 3 tojásos piskótához 2 kanál liszt + 1 kanál kakaó kell.
  2. Gesztenyekrém elkészítése: a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, ha majdnem kihűlt, a gesztenyemasszával, a vajjal és az ízlés szerinti porcukorral és rummal jó habosra kikeverjük. Én a robotgépet használtam.
  3. Meggyes krém elkészítése: a pudingport a meggy levével sűrű krémmé főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a magozott meggyet is.
  4. A 6 tojásos piskótát 2 lapra vágjuk, majd az alsó lapra a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva kiskanállal rátesszük, hogy szép koncentrikus köröket alkossanak. Erre jön a 3 tojásos lap, rá az előzőek szerint a töltelékek következnek. Végül a tetejére kerül az utolsó piskóta lap.
  5. A torta oldalát és tetejét a gesztenyés krémmel vonjuk be, majd tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 860
elküldve: 10
receptkönyvben: 176
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziporka

Mióta szakács: 2012.07.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés-meggyes torta, gesztenyekrémes torta, gesztenyetorta meggybefőttel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

384
tojásfehérje 9 db
tojássárgája 9 db
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 9 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
gesztenyemassza 50 dkg
tejszínízű pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
margarin 10 dkg
porcukor 1 ek
rum 0.5 dl
meggybefőtt 350 g
meggylé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
habtejszín 1.5 dl