Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyegolyók 6. - tejszínes

Gesztenyegolyók 6. - tejszínes
Gesztenyegolyók 6. - tejszínes
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

1998-as Magyar Hírlap Magazinjából származó recept, mely első sikerét egy decemberi születésnap alkalmával aratta családunkban. Lajos Mari receptje.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát leforrázzuk, 5 percig állni hagyjuk, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Lepattintjuk a héját, és papírtörlőre terítve 2-3 órát szikkadni hagyjuk, majd megdaráljuk. A meggyet lecsepegtetjük.
  2. A gesztenyemasszát elkeverjük a mandulával, tejszínnel, rummal és a kakaóval.
  3. Púpos kiskanálnyi adagokba 1-1 szem meggyet nyomunk, diónyi golyókat formálunk belőle, és tortadarába forgatjuk. Még szebb, ha többféle tortadarát vagy csokireszeléket használunk. Kb. 25 db lesz belőle.
  4. Tálcára téve hűvös, levegős helyen 1 napig szikkadni hagyjuk. Tálaláskor minyonpapírba ültetjük őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 228
elküldve: 5
receptkönyvben: 273
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Anocska

Mióta szakács: 2010.10.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-meggyes gesztenyegolyó, mandulás, meggyes gesztenye bonbon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

391
mandula 100 g
gesztenyemassza 250 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
habtejszín 20 ml
rum 2 ek
meggybefőtt 20 dkg
csokoládédara 50 g