Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekocka 4.

Gesztenyekocka 4.
Gesztenyekocka 4.
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szakmámból kifolyólag akadtam össze ezzel a süteménnyel. A munkahelyemen nagyon sokszor készítettem, és megszerettem. Azóta itthon is rendszeresen elkészítem főleg ünnepek alkalmával.


hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját kikeverjük a fele mennyiségű cukorral, a másik adag cukorral a fehérjét habbá verjük. A habot óvatosan a sárgájával összekeverjük, majd a lisztet fokozatosan hozzáadagoljuk.
  2. 5-ös fokozaton (közép meleg) sütjük 10 percig, majd 2-re (takarék) levesszük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez a vaníliás pudingport 1 dl vízzel elkeverjük. A maradék vizet cukorral felforraljuk, majd a pudingporos folyadékot beleöntve első rottyanásig főzzük. Kihűlés után a gesztenyemasszát hozzákeverjük.
  4. Az összes tejszínt habbá verjük.
  5. Felét a gesztenyekrémhez keverjük óvatosan.
  6. A piskótalapot félbevágjuk. Rákenjük a tejszínes gesztenyekrémet. Erre tesszük a piskótalap tetejét, bőrös felével lefelé.
  7. A tejszínhab másik felét rásimítjuk, majd a gesztenyenyomón áttört gesztenyét rászórjuk a tetejére.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x21x5 cm
  • elkészítettem: 350 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 63 510
elküldve: 40
receptkönyvben: 1 285
elkészítve: 40/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Il-di.

Mióta szakács: 2010.01.24.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés kocka, tejszínes-gesztenyés piskóta

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

timici
timici Mon, 2017-12-18 08:57

Kedves Ildi!Sütőpor nem kell a tésztájához?Üdv Timi

viola76
viola76 Sat, 2016-12-17 12:45

Nagyon guszta ,karácsonyra meg is sütném ,de lenne egy kérdésem .A pudingot miért vízzel kell megfőzni tej helyett? Van valami jelentősége? Előre is köszönöm a választ!! Üdv : Viola.

il-di.
Il-di. / il-di. Sun, 2016-12-18 22:15

Kedves Viola76!

Nincs jelentősége. Maximum így valamivel olcsóbb. A végeredmény vízzel is és tejjel is ugyan az lesz. Bátran készítsd vízzel! Sok sikert!
Üdv.: il-di.

focaccina
focaccina Thu, 2014-02-20 22:00

Kedves Ildi,
règòta kerestem ezt a receptet, isteni finom lett! Ezer köszönet èrte! Üdv: Judit

il-di.
Il-di. / il-di. Fri, 2014-02-21 10:56

:) Nagyon szívesen Judit! Örülök, hogy Neked is ízlik ez az Isteni süti! Üdv.: il-di.

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2013-09-17 19:17

Szívesen Hasznos Virág! Remélem siker koronázta munkádat!? :) Üdv.: il-di.

partaim
partaim Sun, 2012-11-11 13:24

Ez a süti verhetetlen. Nem lehet vele melléfogni. Karácsonykor is ezt fogja a család kapni. Annyiban egészítettem ki, hogy vaníliás cukrot is használtam.

Nagyon köszönöm!

il-di.
Il-di. / il-di. Sun, 2012-11-11 21:30

Ebben egyetértek veled partaim! Talán nincs is ettől finomabb :) Üdv.: il-di.

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2012-03-15 22:43

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! Kellemes hétvégét Ritike0211! :) Üdv.. il-di.

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2011-09-22 21:17

Hát, ha elkészítetted, meg is érdemelted, hogy finom legyen! Örülök, hogy ízlett :) Üdv.: il-di

il-di.
Il-di. / il-di. Mon, 2011-06-06 22:35

Kedves Zizmax21

Örülök a lelkesedésednek! :) Jó sütkérezést! Üdv.: il-di.

Bogumil
Bogumil Sun, 2011-03-27 17:05

Kedves Ildi
A sütit ma megsütöttem, nagyon finom és mutatós
üdv Bogumil

il-di.
Il-di. / il-di. Mon, 2011-03-28 00:18

Kedves Bogumil!
Nagyon örülök, hogy ízlett és bátorkodtál elkészíteni! Üdv.: Ildi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-03-26 11:36

Kedves il-di!
Az én férjemnek nagyon erős akarata van, mégsem ment könnyen a leszokás neki.
Amúgy szerencsés ember -nem csak azért mert én vagyok a felesége má 40 éve-
hanem azért mert neki nem kell a vonalaira vigyázni, nekem viszont nem ártana!
Szeretettel üdvözöllek: Anci

il-di.
Il-di. / il-di. Mon, 2011-03-28 00:15

Kedves Anci!
Hát akkor neked ajánlom bátran a xilitet! Ez egy természetes anyag. ugyan olyan édes mint a cukor, tehát ugyan olyan mennyiségben kell alkalmazni. Én még csak két hete használom, de teljesen megvagyok elégedve vele. A neten, ha rákeresel sokmindent megtudhatsz róla.
Szeretettel: il-di

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-03-23 12:19

Kedves ildi!
Naná, hogy elkészítem! Nem győzöm az édes sütiket készíteni,mióta a férjem leszokott a cigiről!
Állandóan süttet velem, de nem bánom! Köszönöm: Anci

il-di.
Il-di. / il-di. Fri, 2011-03-25 21:29

Szívesen Anci! Nagyon remélem, hogy ízleni fog. A férjednek meg elismerésem! Nem kis akaraterő kell a lemondáshoz. Tényleg megérdemli a sütiket :) Ha xilittel készíted el, akkor még a vonalaira sem kell vigyáznia, de mégis élvezheti az édes ízeket büntetlenül. Üdv.: Ildi

.Mila.
.Mila. Tue, 2011-03-22 15:08

Szia!
Nekem is nagyon tetszik a recept, meg is szeretném csinálni, csak a krémpornál én is fenn akadtam?! Meg, még egy kérdés hogy a tésztába nem kell sütőpor?
Fincsin lehet :)
Köszönöm: Mila

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2011-03-22 17:39

Szia Mila!
A krémpor nálam = a pudingporral. Abból is a Dr. Oetker vaníliásat használom. Elnézést a nem pontos receptért! Sütőpor nem kell a tésztába. Sok sikert az elkészítéshez, nem fogod megbánni! :) Üdv.: Ildi

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2011-03-22 17:26

Kedves O-né Anci!

Örülök, remélem el is készíted alkalom adtán! Üdv.: Ildi

Haynal1
Haynal1 Tue, 2011-03-22 14:03

Szia Il-di,
A süti nagyon mutatós, biztosan nagyon finom is.
Viszont segíts kérlek, mi az a krémpor? Én csak pudingra tudok gondolni. Vagy valami más?
Köszönöm:
Hajni

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2011-03-22 17:24

Szia Hajni!
:) igen a krémpor nálam = a pudingporral. Szakmai ártalom, mi csak ilyen egyszerűen hívjuk. Elnézésedet kérem. Javítani fogom. Üdv.: Ildi

Haynal1
Haynal1 Tue, 2011-03-22 15:34

Igen, először én is arra gondoltam, de azt írja hogy felfőzzük. No itt elbizonytalanodtam.

482
tojás 6 db
cukor 15 dkg
finomliszt 18 dkg
víz 3 dl
vaníliás pudingpor 40 g
cukor 7 dkg
habtejszín 3 dl
gesztenye 25 dkg
gesztenye 25 dkg
habtejszín 3 dl